Friday, May 28, 2010

of laughter and tears part I.

We had laughter, sighs, tears and fun within a day. The longest day ever I'd say, everything happened in a single Thursday. Things can't be expected. Never.


The night before, we had this;
Event: Farewell Dinner B.Ed TESL Cohort II
Venue: Casuarina Hotel
Time: 2000 - 2300




Everybody dressed to kill with mixtures of black, white, red / pink theme.



Ladies on heels ;)



Nah, some more for eye-peeping :D



the COOLest :)



and that was the night before. Party too hard, got drunken till midnight we ended up attending the counseling session like this;


Event: Counseling Session
Venue: Room 7Time: 0800 - 1030



but it seemed like someone was enjoying something...

haha..ain't enough ya shahril.? ;p



and comes the tears part. We don't wanna talk about it, ain't we.?
People learn best in a painful way so hopefully we could do better in future.
Whatever they said, to me, my comrades are the best. Real peeps and real family.
"What is done can't be undone."ok SKIP.


Thursday ain't end yet. We had this too;


Event: Last Tutorial Meeting
Venue: Room 19Time: 1200 - 1300

Hard to say but this is our last tutorial session before we off for the long holiday. It ain't just a tutorial, it means more than that. Than anything.

In my life, I've never met someone so special who is able to change my perspectives and influences me in everything I do. But she did. Rewind a year or two being a teacher is never but always be a nightmare for me, for most of us but she comes and shows us the beauty of it. A role model and a great tutor, that is her.

Soon enough, she'll be off to USA afta her wedding on June 19th to further her study in Michigan University and to begin a new chapter of life. Though it's kinda saddening for she's leaving earlier than us but I know she'll always be there for us ;)

We've been through thick and thin together; the memories, will forever remain.
One thing for sure, we'll miss your banana cake damn much ;p

Letting go of someone you love is ain't easy.


Oh boy. lol


Thanks for showing us light when we only see darkness ;)
Miss TJ, you're always loved <3

Hey I got cute dolphine, u comrades? :DD


xxxxxxxxxxxxxxxxxx



and that was just half of the tiring Thursday. We had another farewell party by the juniors and class outing events lined up to share with. Stay tune for the second part of the 'laughter and tears'. lol
Will be back! :DD



Tuesday, May 25, 2010

kelas ERT sesi pagi.

Alhamdulillah walaupun final dah abes budak-budak bawah ni masih tekun belajar. Kalau dulu tekun menelaah buku, sekarang tekun belajar asas kemahiran hidup pulak; seni menjahit. Hebat ke tak dorang kail jarum cucuk kain, moh usha gambar di bawah:



Aksi macho Izzul. 3 jam baru siap 1 line. Cermat katanya.


Ketekunan amatlah dititik beratkan. Lagi bongkok lagi afdal kata cikgu.



Panjang benau kaw tarik jang. Tarik tarik jugak, ketiak tu awas! haha


Gaya janda anak 1 tilik jarum ;p


Hebat sampai benang terbang-terbang. Tu tangan si Nancy ajau budak baru nak blaja pegang jarum.



dan pastilah adat belajar mesti eksiden.
Terbabas cucuk jarum tembus kain sampai baham tangan tu kira dah normal dah.


Lidah lagikan tergigit, inikan jarum masakan tidak tercucuk.



Hasilnya, lepas buang lemak + peluh belajar kelas ERT sesi pagi;

Tobat tak lah lawa mane tapi cukup lah kalau nak buat plan untuk next fund raising amek upah jahit baju orang..



Rata-rata seorang pelajar memerlukan 3 jam untuk 1 helai jahitan penuh.
Kalau guna mesin, 3 minit dah boleh siap iron dah. haha




notakaki:
semua sedang busy dengan persiapan annual dinner & parents gathering.
Happy working people! :DD
and
Happy revising for the seniors! break a leg for your exam :))


: cinta antara benua :

Saturday, May 22, 2010

1tradezone.

Dulu kecoh huha huha dengan slogan 1Malaysia. Tak lama lepas tu PM declare public holiday on 16 sept untuk celebrate 1Malaysia. *haish untung nya orang kita banyak cuti* Then semua pakat-pakat ubah nama gerai makan jadi no 1 depan, 1roti canai la apa la. Tak sampai dua tiga bulan kendian wujud pulak clinic 1Malaysia. Ntah apa beza dia pun aku tak tau, belum penah pergi. Bak kata macam-macam bahan baru la wujud lepas 1Malaysia ni dikomersialkan. Shopping mall 1Malaysia pun best jugak, *kalau ada laa* semua barang 1 ringgit. amacam? Ya, kita memang hebat dengan slogan. No doubt tentang itu.

Herm. Apa yang aku maw komersialkan lepas ni tak de kena mengena pun dengan clinic atau perayaan 1Malaysia. cuma ala-ala nak try jadi promoter website nih, namanya 1tradezone.com. Sebab kepala dia 1, so that's why la aku kasik intro ala-ala politik favour puak pro gitu. So apa tu 1tradezone.com? Moh scroll down gi bawah.


1tradezone.com



Fungsi tak ubah macam mudah.my *but better!* where ones can buy and sell basically everything and find jobs, sell houses, mobiles, DSLR and so forth within your region in one click.

Ha bunyi macam dah convenient gila dah. Search je dari web ni and tak payah susah-sudah berpayung panas terik cari rumah @ kerja ke hulu ke hilir ke mari. FYI, cuaca sekarang makin panas! ergh.

Most notably, for teens yang suka online shopping, nah bookmark la page nih. In case ada antara korang yang nak cari barang ke, boley advert sana juga. Taruk gambau sekali pun ok. Tapi web ni masih belum approve untuk cari taulan yang terpisah, so jangan nanti ko iklankan kawan yang 20 tahun tak jumpa pulak.

Apa lagi eh.? Herm, usha sniri untuk info lebih lanjut. A single click won't do you harm. Bak kata Akbar 'Max' Fathi. haha


So selamat meneroka! :DD




out kijap. mak panggil nak ajau buat wajik! tehee :))

Friday, May 21, 2010

ulala.




HYEEEEEEEEEEEEEEEE!!!

^^

hooyeah sudah pulang dari perang! :DD
tangan kiri luka sikit..bwahaha.
esok kena terima rawatan pesakit luar di kuala terengganu, sampai isnin. lol

story will come later ya lovelies.
byebye!


: xoxo :

Thursday, May 6, 2010

pergi berperang jap.

Maaflah kerajaan dah panggil pergi berperang dua minggu lagi.
Tak mahu sebenarnya tapi dah nama tanggungjawab.
Mungkin akan kembali sehingga semuanya selesai, doakan batalion saya selamat pergi dan pulang.
Senjata mungkin tak cukup tapi akan cuba buat yang terbaik.
Tengok lah macam mana nanti.
Harap semuanya selamat, tiada jiwa yang terkorban.


Salam.

Tuesday, May 4, 2010

saja la.


Mood: mantong sikit. ala-ala nak weng weng.

Saja lah bosan. Habis semua benda aku reblog di tumblr.
sakit urat betis tengok conflicts, naik kematu mata.

Esok Selasa, lusa Rabu, tulat Khamis.
kalau agak-agak pandai hari lepas tulat orang panggil apa?




mapuh mung! :B