Wednesday, June 30, 2010

confused.


I think I'm weird.
in real quirky weirdo manners :X
Or mind has somehow gone cuckoo.

Have I drank nescafe that much or what? :S



Tuesday, June 29, 2010

Hey.

This one should've been in here.
but I just hate it there.

Hey,
I know I sound like a bitch at times,

Behave like a street bimbo,
Wrap ups unlike a-typical-girl-next-door,
and sometimes I cheers for lads,
But hey that's just me,
You said we're different in a way we never understand,
That it makes us two a real something,
and does that means anything suppose to be changed?
I thought you thought we're what we think we are,
but.?

Hey,
I'd spare my heart if I want to,
but I rather not, I just fear of being fragmented.
I've had been there once, and, it hurts.

Monday, June 28, 2010

bila England terburai.

12.45am:

Menunggu match team fave Argentina menghemtam Mexicans not-so-hot chaps jam 2.30 nanti.
Sorry stats for the time being banyak tertumpu pada cawan dunia, just soo into it! haha
Dulu time sekolah takde mase nak tengok bola ni semua. Tekun study. eheh.
Tv kat hostel pun takde.
Brazil kenal tak kenal je.

Eh der ko tengok England maen tady? haha
Sentap nak terberak pun ade kuceng betina aku tengok.
Orang apetah lagi.
Defender paling terbaek la aku cakap.
Tabik spring tip top tak pernah defender jadi striker time match world cup.
Semua kerumun lobang gol lawan tinggal James terkial-kial.

Upson? hah lalok telan glycogen perisa strawberry banyak sangat ini malam.
Rooney? main macam berak tak lepas.
Lampard? boley la buat lepas semput.
Referees? tiga-tiga jadi tunggul batu tepi padang.
Abg Bekem? muka bengang urat timbol tahan geram.

Nak salahkan siapa? haha

Defence zero terbiar macam padang lengang.
Seb baek 4-1, kawan mak aku aim 6 dari Jerman.

Xpe jangan frust la weh aku dah mintak MESSI tendang keluar Mexico malam ni.
Sure lepas punya.



Eh adek simpan lu middle finger awak nanti kita tuka Fabio Capello ngan Alex Ferguson okeh? hahaha

Saturday, June 26, 2010

kuceng diculik.


Saya sangat hiba terkesima bermuram durja kerana dua hari lepas kuceng saya bernama Mr Bell dipinjam oleh seorang rakan kepada ayah saya yang datang melawat ke rumah. Dia datang berdua dengan wife dan pulang bertiga, dengan kuceng saya. Katanya dia nak pinjam buat buntingkan kuceng betina dia kat rumah sebab nak bulu macam kuceng saya. Dan ketika itu saya dan adek tiada di rumah jadi nasib kuceng itu tak di bela lalu pulang lah dia ke rumah baru. Dua hari dia tiada saya rasa tak best sebab biasanya malam-malam dia la yang teman saya tengok bola kalau abah saya seronok berdengkur depan tv. Dialah yang akan kacau saya online; bila nampak saya chatting dia akan lompat naek atas lappy lalu akan jadi macam ni:

jsdhgfhjdskdjhnbccccccccccccccccccdewjuhfdddddddfsdssssssssssssssssss


Kuceng itu jugalah yang akan lompat naek tido atas riba saya kalau dia penat maen dengan wayar mouse atau lepas lelah kejar lipas. Dan selalunya saya akan annoyed gila bila dia nak tido atau lapar sebab dia mengada tahap langit petala ke tujuh.


Tapi tadi rakan ayah saya yang bertuah itu call lepas maghrib beritahu Mr Bell sudah kena kidnap dengan orang dekat rumah dia hilang tanpa dikesan sejak semalam petang. Mungkin dia takot kena maki dengan orang macam saya lalu dia tambah cakap dia pun sedih sebab kuceng betina dia pun hilang sama. Yeye je. Ntahnye betol ke tidak. Sekali dengar macam nak tempeleng sebab saya dah tak boleh jumpa kuceng kesayangan saya lagi. Dua kali dengar pun macam nak bagi tempeleng free jugak. Tiga kali dengar cam nak cepok.


*sigh. Berharap agar siapa-siapa yang jumpa Mr Bell sila la jaga dia baek-baek. Nak minta hantar rumah pon mana la kuceng tu bole kasi tau alamat rumah ni. *redha. So mak kuceng, sila la beranak lagy sebab saya nak kuceng jantan putih macam dia ni:


kuceng saya rindu awak ;(



tsk.tsk.tskk

shuffle game.


Yeay found new boring stuff! tehee



RULES:
1. Put Your iTunes / iPod, Windows Media Player (etc..) on Shuffle.
2. For each question, press the next button, and the title of that song is your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS
4. Put any comments in [brackets] after the song name. I prefer * though ;p


See only 4 steps, as simple as that!

Lets start! :DD



Are you male or female?
I don't care, 2NEI. *haha yeah i don't apparently care. ;p

Describe yourself!
My immortal. *pergh emo jua

What do people feel when they're around you?
All these thing I hate, Bullet for My Valentine. *for real? darn this tells me alot >.<"

Describe your current relationship.
Angel, Atilia *Awhhh, wonder who's that guy? :DD

Where would you like to be now?
Hello, Beyonce *so somewhere in L.A perhaps?

Your feeling about love?
Baby by, Justin bibir-budak-belum-mumayiz *ah budak-budak sungguh.

What’s your life like?
I'm yours by The Script. *jeez seriously idk why this shuffling thing falls on such lovey dovey songs. *pfft, reshuffling*

What would you wish for if you had only one wish?
You belong with me, kak Taylor Swift *see, again?? *reshuffling*

Say something wise.
Brick by Boring Brick, Paramore *prickly prick what can be pricked; wise enough eh?

If someone says “Is this okay?” You say,
Big girls don't cry *eceh tacing-tacing lak

How would you describe your best friend?
Everyday I love you less and less ---> Kaiser Chiefs *haha salah lagu neh

What do you look for in a guy?
Musle museum, Muse *sape nak kawen ngan aku sila own arkib negara dulu okeh? ;)

How do you feel today?
More to life, Stacie Orico *yeah! life live love ^^

Your life’s purpose?
Party in the USA, Miley Cyrus *wow matlamat hidup untuk berparti? haha

Your motto?
Deeper conversation, Yuna *aye extra deeper conversations with krasen etc eh? O.o"

What do your friends think of you?
Good girl gone bad, Rihanna *haha hey i learn from gurus. lol

Lefty or righty?
That's what you get, Paramore *seb baek tak tanya NAK KAKI?

Are you a weirdo?
Hysteria, Muse *hahahaha dang weirdo indeed!

How long is your hair?
Meet me halfway, BEP *sepanjang rambot William kot.

Had your lunch?
Alejandro, Perempuan Gagap *err, ade kaitan ke?

You wanna meet?
Pari-pari di bawah angin, Meet Uncle Hussien *kejadahnye. berjanggut la aku kena tunggu peri-peri.

What do you want to be when you grow up?
Need you now, Lady Antebellum *foreshadows i'll never be indie eh? sob.so


What will you dance to at your wedding?
Wish you the worst, Kate Perry *wish the worst untuk laki sniri? wakaka

Song will they play at your funeral?
Pins and needles, pak cik Billy Talent *boley la, sedap jugak. haha

Your hobby/interest?
Bad romance, Perempuan Gagap *masyaAllah..hahaha

Your biggest fear?
Island in the sun, Weezer *kiamat lah tu kot. mane ade pulau lam matahari. lol

What is your biggest secret?
Leave out all the rest, Linkin Park *tehee tak maen la rahsia-rahsia neyh ;p

Are you lovable?
Can't be tamed, Miley Cyrus *hahaha liar nau!


SOALAN EXTRA

Anak mak ke anak ayah?

Kings and Queens, 30 Sec to Mars *yeay, dua-dua! :))


Besau ko nak jadi ape?

The end, MCR *wooh ajal awal?? :S


Straight ke les ke gay ke bengkok?

Oh! Girls Generation *hahaha what that's supposed to mean? lol


Terer naek beskal?

London bridge, mek Fergie *terer la nih sampai naek jambatan london


Cuti-cuti ni buat apa?

Lets go party, 2NEI *haha macam nak kata aku party animal la ni kan? =.="


Lagu feveret forever afta:

When I look at you, Miley Cyrus *sumpah lagu ni best! ;))

Friday, June 25, 2010

what makes u think believing is assuring?



: BELIEVE :

Just believing is ain't enough, table can be turned against you.
Cause in every belief in, there's somehow somewhat always, an inescapable lie.


*see the lie in between?

Wednesday, June 23, 2010

Greece vs Argentina




Yeayyy! 1st goal for Argentina by Milito!!

now it's worth staying up late after 3 cuppies of coffee :DD




tapi sayang MESSI lebih sebab dia attempt banyak cubaan gol in second half time
:))



AND ANOTHER GOALLLLLLL!!!!
yeayyy..!



Greece people, awak dah bole start berjalan kua stadium. Tinggal se minit dua je lagy. hahahahaha!

Thursday, June 17, 2010

new tag by aten :DD

Ouh a pretty boring Thursday, god lord I woke up early and ended up didn't know what else to do rather than tumblr-walking and reading back all my previous posts in blogger. And heck there's a construction in making nearby I just couldn't stand the noice! >.<" the reason why I hafta wake up early I suppose. The sound machines bothers me really. ergh. Enough said.
and now I'm writing up my tag by darla aten :)



Do you think you're hot?

Oh I might need a multiple choice for this ques. haha. Don't think I'm one though, I don't have any booty butt nor own stocky legs :s and not either flawless. but I think I could be one in a way if I just had my new haircut or go wet splashing water with ma gurls. or perhaps looking absolute nerdy reading mags in pyjama with soaking wet hair on Saturday's night :DD



Upload wallpaper you're currently using now:




Little story behind your wallpaper:

Taken few months ago around 6.45pm before coming back to maktab, I was playing around with my cam and snapped this! :) Ain't they cute? tehee. Yay yay meet my two adorable cats, Comel and Mr. Bell. The white one is Bell for sure, Comel's son. I know he looks more like a hubby to her mom, look at his size XD

Know why me likey this pixel? It keeps me smiling whenever seeing this ;)



Your last time indulging pizza:

On may 27th, 'twas a class pizza outing for the foundation years. Had fun stomached the cheezy crunch bits, spaghetti bolognaise meatball and my all time fave ---> Fuji cake! Yay! The best of all, 'twas Ms Tj's treat so we were all like, "eat while you can people!" haha


*Sory gedik jua nak taruk pixels.




The last song you listen to:

Angel by Atilia :)



What you're up to besides completing this tag?

Headbanging together with songs, is worrying about something, while lips nagging about hot weather. and the noisy machines.



Besides your real name, people call you as?

Nako, Nakayo, Nurul, Kak Nurul, Uyu, bulat, bola and so forth.
cikgu included >.<"



Tag 5 people :)

Charo Summer
Shahrilniza
Dodu Hebat
Kema Kiwi
Erna Ramli


Who's No. 1 to you?

One of my backbones I always go crazy with. together with Nancy, Bambam, Una and my wonder girls they make up a perfect rainbow palette for my life. This Summer, I always admire her independency. Throw her anywhere I bet she could stay survive. lol

Hey bila la kaw maw bawak bontot datang sini hah? bwahaha




Say something to No. 5:

Hey cha why la being so silent over this hols? Busy dating eh? tehee I know you rarely online, and blogging but still I wanna tag you here, so take time to repay me okayh :DD



No. 3 is having a relationship with?

Haaa. Sapa weh sapa? Honestly I don't know the answer, maybe he has his own that he'd prefer to keep it to himself ;p Well perhaps he has not officially engaged to any sorts of relationships but maybe he has someone who's dear to his heart? hahaha *sukati ja buat konklusi.



What about No. 2?

What about No. 2? haha. Gosh I might need the whole entry for him. He's indescribable in just than 2 3 words. Tak gitu cik cheryll? ;p Full of life, playful and good buddy --- that are all his.

Eh did I just describe him in 3 words in a row? LOL



Facts about people you've tagged:


Summer = total insanity, she's my man

Shahrilniza = most probably you'd forget your miseries when he's around, kerempeng

Dodu Hebat = he's not a terrorist, char kuey teaw freak

Kema Kiwi = bff now, then & forever, she'd lose betting with me if it's coffee

Erna Ramli = how I wish I could cut her stocky legs off. then we're equal eh Erna? haha



ttfn :)

Out of 5, rate this portrait please people :))




p/s:
tomorrow will be off to ipoh with Alya Zulkifli, attending Ms TJ's wedding dinner on Saturday.
Okay, tummy longs for Kenny. and donuts. and movies. Just wait u JJ.
and yeay, will be seeing my wondergirls again!
xoxo

Wednesday, June 16, 2010

bloody arsehole.

I don't really go mad or curse people I don't know with no reasons, but this fucking lady, me thinks she deserves more than just fucking words.




WTF this bitch thinks she's doing???!!


Saturday, June 12, 2010

eskrem poli.

Ni hah all time feveret time zaman muda-muda dulu. Eskrem poli. Eskrem paling murah abad milenium, harga 10sen tapi dapat dua bahagian. Dulu time kecik if petang-petang maen masak2 ngan anak jiran sebelah rumah sambil buat milo tanah jumpa 10sen pun dah kira bertuah banyak. Melompat la jugak suka. Sebab boleh beli eskrem poli buat penat maen. Trus kayuh beskal pegi kedai beli ni. Kalo duet tu aku jumpa, aku la yang decide nak perisa apa. Lagi best sebab aku bole pilih nak part mana. Selalunya aku kasi part bontot la kat kawan sebab tak best takde pemegang macam part atas tu. Kalau ngan adek sure sure lah forever dia aku kasik bontot sebab aku kakak. haha.

Kadang-kadang jumpa syiling bawah rumah tok time maen nyorok2 ngan kazen. Masa tu darjah 1 2. *Arwah tok suka cicirkan syiling. Pun akan beli benda ni gak, eskrem poli. Bole kata eskrem ni memang feymes la kat kampong time tu. Tip top. Sket-sket nak eskrem poli. Sampai mak aku larang pergi kedai takot beli eskrem ni. Dia cakap tak elok makan eskrem kaler-kaler, nanti banyak cacing kerawit dalam perot. Alah mak padahal mak jeles nak jugak. Kan? haha. Larang 2 ni mana la nak makan saman. Aku la slalu hasut adek korek tabung ayam yang tok bagi nak beli eskrem. Jolok guna pembaris sekolah. Tak pon kami beli kuaci 10sen packing kaler hijau putih yang slalu dapat "Terima kasih." Jarang nak menang 20sen. RM1 lagy la jauh. Tapi tak kesah sangat time tu, beli untuk makan bukan nak menang.

Sekarang dah besau aku dah tak nampak eskrem poli kat kedai-kedai. Paling2 pun ada eskrem kacang hijau yang 30sen tu je. Tak pun eskrem cup harga rm1.10. Susah dah nak cari sebab orang skang makan Cornetto. Nak sedap sket layan Vandetta, mini poppers. Takpun angkat Baskin Robbins trus. Moden kan. Mana la nak makan eskrem patah dua ni. Serius sebab zaman skang dah banyak eskrem sedap aku memang tak ingat eskrem poli dah. Bila tadi jumpa gambau ni je baru tersengih balik. Teringat zaman kecik-kecik. Seronok. Kayuh beskal bonceng 3 nak beli eskrem ni semata-mata. haha.


Oh eskrem, aku rindu kaw! :))

Wednesday, June 9, 2010

gonjeng.

Hoh. Gedik gelenya nak post entri even kepala dah semacam kena hempap dengan batu bersurat. Alhamdulillah semua selamat. Semua bakal bawak bontot debap ke Warwick. Lega bukan kepalang bila Mr Earnest confirmkan semua pass final. Tak pasal-pasal drama air mata jap dengan Sarah. hish ngek ja.

So konon-konon nak celebrate aku ngan Alya kua la gi Waterfront jam 5.30 tady. Otw beli sebijik kek besau gedabap hanya untuk dimakan dua orang. Memang cam anak sedara setan la jugak bila membazir makan dua slices ja pahtu tinggal sana tapi bab kata si Higuain, it's once in a lifetime so nda kesah sangat membazir duet kat makanan. Borak lepak sampai jam 8. Anak dara ape tah maghrib tak balik lagy. Tapi sedap dow balun ais cream goreng ngan chocolate shake sampai sedut tak hengat. Lupa trus hidong tersumbat tekak berpasir semua.
Last-last jam 10 aku dah lalok makan ubat. Tak menyesal pun demam balik sebab it's once in a lifetime. haha. *buduh


Tulisan minah kedai kek tu huduh paras mantel bumi, nak je aku cepok bila dia tulis ni. Dah la tulis sambil gelak-gelak. Weh aku bayau la...! hmmph.



Sorry la camera aku ada gambau mak cik ni ja. haha ;)



Bila kebebasan bujang disalah ertikan; malam sentiasa muda :DD



Si debap ini ialah bini kepada bakal guru cemerlang 2013, guru panitia PJ, En. Ajim.



Sekian. off la weh, weng-weng dah ni @__@"

Tuesday, June 8, 2010

pabila rama-rama menari.


Hati tak tenang, jantung berdegup kencang. Perut memulas-mulas, ketiak berpeluh-peluh. Kadang-kadang kening kanan atas bergerak-gerak macam dikail naik. Petanda kecuakan yang amat.

Result bakal keluar within 24 hrs.
Heyhoo!

*Heart pounding*


Mendoakan agar semuanya selamat.
Aminn...




Monday, June 7, 2010

disebalik kenegaraan.

BTN bermula 31 May yang lalu, berakhir 4 Jun pada minggu yang sama. Standard kena kerah gi kem, semua berat bontot packing barang sebab malas nak tadah telinga dengar ceramah kenegeraan. Baju-baju pakai campak masuk beg ala kadar je, tshirt dua tiga helai pun cukup. Dengar je Ulu Sepri, semua dah bayang jalan yang kiri kanan hutan ngan coverage maxis kosong. Nasib baek celcom ada 1 2 bar. Tu pun semput-semput cam siput tertelan kapur je lagaknya. Rumah terdekat dari kem aku tu berkilo-kilo meter jauh. Kalo ade orang lelah nak lari keluar pegi klinik memang konpem sampai suku jalan je gamaknya. Jalan raya paling dekat dah 10km dari kem. Agak-agaknya lah, memang takde yang sanggup jalan kuar gi pokan dah malam2.


Pendaftaran. Ketika tu petang Isnin, hujan renyai-renyai time ktorg sampai. Masing-masing terkedek-kedek ngan beg sambil baju hitam putih tersangkut di bahu. Serabai. Muka berlapis minyak campur peluh dek kepenatan angkut beg yang beratnya bertan tan. Time tu bas IPIP yang paling last sampai, budak-budak Gaya awal siap atur barang dah. So masing-masing excited nak dapat bilik hotel *dorm* bertempiaran la beratur macam budak-budak spastik minta penampau. Tak bertamadun sebab berbaris pun tak reti. Aku le tu. Sampai turn, borang habes. Kena tunggu lagi . haish. leceh btol. Then datang Mak Jah, jurulatih superb dengan borang baru, lantas aku isi. Dorm mates malang tak ramai; si Nancy, Charo Summer, Una Pokan, Sarah Scottish Baby, Priya Raja Lilit, Mohanah Kaki Gaduh, Chibby Slow Motion, Tinie Pelahap, Azil Kuceng Weng ngan Erna anak Pcik Ramli. Penuh je borang aku kasi kat Mak Jah untuk diberikan dorm dan kunci tapi kendian dia termangu. Dibelek-beleknya semua borang, muka ketat, kening tebal berkerut. Lama dia tilik borang tu. Awat Mak Jah saket perut ka.? Heran. Pastu baru bunyi suara, "Ok, nah nak kunci bilik 1A." Yeay, finally dapat dorm, boleh angkut barang.

Bilik 1A tu paling hujung. Hujung. Sehujung dunia. Depan hutan. Bawah busut. Paling isolated la aku kira. Time daki tangga nak ke dorm dalam hati aku ni, haish besau benau busut ni. Boleh pulak dia buat dorm sini. Then dorg si Erna yang sampai awal duk tercegat depan pintu 1A, tak masuk lagi. Apa pasal lagi la tu. Aku tau semua tak berani nak jadi orang fers masuk. Muka cuak je masing-masing. haha. Tarik nafas panjang-panjang, bismillah, aku ketok pintu 3x sambil bagi salam then buka. Sesi cop katil bermula. Double decker. Disebabkan ahli dorm tak ramai, so banyak la katil lebih. Lantas aku pilih katil paling hujung, sorang, agak jauh dari yang laen sebab mereka pilih katil depan-depan. Selang dua katil baru la si Una. Lepas tu sesi kehidupan berjalan seperti biasa; mandi, makan, mengumpat, melombong dsb.

Oh lupa nak pula nak btau yang dorm 1A ni bersambung dengan 1B yang mana dibiarkan kosong tidak berpenghuni. Pelik jugak kenapa Mak Jah tak bagi 1B sebab yang tu lagi dekat ngan toilet. Senang nak mandi. Dan pembahagi diantara 1A 1B ni ialah loker kayu beserta cermin besau kat tengah-tengah, penghadang dia tak tutup penuh sampai ke ceiling so korg boley nampak ceiling dorm sebelah. Menarik bukan?

Malam pertama semua kepenatan. Tepat jam 1.30 semua dah bising berdengkur. Tapi aku nak iron baju putih untuk besok so terpaksa la tunggu turn iron lepas Mohana. Alahai mak cik tu iron sikit punya slow macam siput lemas pun ada. Yang laen dah lena. Tinggal aku ngan Mohana je lagi. So lepas achi tu siap iron, cepat-cepat aku iron baju sehelai sebab tanak jadi orang last tido. Siap je trus aku tutup suis lalu panjat katil atas *sebab bawah aku taruk beg* dah masuk selimut. Sejuk. Aku beranikan diri untuk turun balik dan slow kan kipas. Sebelum naek balik ke katil, aku prasan Mohana pun dah lelap. Ceit. Tinggal aku je lagy. Letak je kepala atas katil trus aku pejam mata dengan harapan aku bukak dah pagi. Tapi fail. Malam tu aku tak boleh tido even badan penat nak mampos. Satu kesilapan malam tu aku buat, aku tido mengadap loker dan divider 1B dan bila aku tersedar yang aku kena pandang arah laen, terus aku bukak selimut dan pusing badan ke kiri. Zapppp. Jantung aku tersentap. Nak tercabut usus. Rasa macam aku nampak something atas tu. Putih. Tapi aku rabun, spec tak pakai so mungkin aku salah tengok. Tak berani nak bernafas. Apatah lagi bergerak. Kaku. Dalam hati terkumat kamit baca ayat Qursi segala bagai yang aku mampu ingat. Rasa macam diperhatikan. Semacam dekat je aku ngan benda tu. Mata aku pejam rapat. Even sejuk, badan aku dah berpeluh. Aku tak ingat macam mana aku tertidur tapi bila tersedar semua dah bersiap nak ke kuliah subuh.


Rushing sana sini sampai mandi pun ala kadar. Makan 6x sehari, awesome. Tahan 2 3 minggu lagi aku sana sure balik Ipoh bulat. Tiada lagi kejadian sama seperti malam fers berulang. Alhamdulillah. Setiap malam aku tido lena, bangun pun awal. Cuma pada malam ketiga, jam 3 pagy gitu aku terjaga dengan tak semena-mena. Terjaga dengan sentakan. Tapi disebabkan mengantuk yang amat, aku tertidur balik. Hari kedua tu time balik dari LDK aku nak taruk kasut skolah di rak then baru aku prasan yang rak kasut ktorg berada btol-btol depan 1B. Patut la rasa semacam jauh dari pintu. Dalam hati aku ni ingat mak cik cleaner yang salah letak, tertukar 1A ngan 1B gamaknya so buat biasa je la. Kehidupan berjalan seperti biasa lagi.


Keesokkannya, penghuluwati si Farah yang juga satu group ngan aku bercerita ketika kami makan dinner. Habit dia jarang makan so lepas baca doa makan dia akan balik dorm. Satu ketika time pulang awal, dia masuk dorm dan menyedari dia orang paling awal balik, tak tersengaja dia bermonolog, "Eh, takde orang balik lagi ke?" Soalan yang seharusnya tiada jawapan kemudiannya bersambut oleh satu suara, "Ya, kau sorang ja ada.........."


Segalanya terbongkar time ktorg otw balik dari BTN, sejurus selepas bas maktab keluar dari gate Ulu Sepri. Kebetulan ktorg conquer seats blakang bas, senang bercerita. Satu demi satu kepelikan terreveal. Rupanya bukan aku je yang sedar misteri dorm 1A dan 1B, Nancy, Charo, Una and Sarah pun sama. Sarah pernah 1 malam ternampak benda puteh duduk di atas katil sebelah beliau tapi didiamkan takot semua cuak pula. Nancy dan Una pula perasan sejak hari pertama ada bonjot tergantung atas ceiling dorm kami. Dan dorm 1B. Bonjot misteri. Nasib baek aku tak perasan. Kalo tak...haish. Orang tua-tua cakap kalau tempat tu dah dipagar, kena letak bonjot garam..kalau tak salah la. Meaning btol la dorm kami tu keras. Masuk akal. Bermakna malam tu apa yang aku nampak mungkin benar. Bukan tersalah pandang. Charo pulak selalu gayut lepas jam 12.30 kat lua dorm di koridor. Ada satu malam tika dia calling and kami bergurau senda gelak ketawa di dalam dorm, dia terdengar suara seperti orang mengilai. Namun didiamkan juga sebab ingat tu just perasaan gila.


Una selaku orang last beredar lepas ktorg amik bilik time pendaftaran berkata Mak Jah sempat berpesan soh jaga-jaga dan report kalo ada apa-apa. Mula-mula dia ingatkan sebab takut ade yang jatuh saket ke ape tapi bila teringat kekagetan Mak Jah untuk bagi dorm 1A yang bersebelahan 1B tu barulah semuanya masuk akal. Dan bukan aku sorg ja yang tersentak bangun jam 3 pagy, rupa-rupanya si Nancy, Una dan Charo juga sama. Dalam hati aku, "apekah.?"


Lalu ketika time semua tengah cuak bercerita si Nancy bertanya, "Hoi sape yang alihkan rak kasut dorm kita weh? Jauh sampai ke 1B?" Then semua macam haaa.. sape? sape? Ada yang cakap bukan mak cik cleaner ke? Nancy kata tak mungkin sebab hari second awal pagy before matahari terbit rak tu dah beralih. Yang peliknya malam sebelum tidur tu rak tu masih still di 1A. Macam ada orang yang tarik sewaktu semua sedang lena. Malam yang hanya aku tak dapat tido. Persoalannya siapa??? Tak siapa tahu.....


Balik ja dari BTN dan habes pre-departure gathering aku demam. Demam yang aku harap tiada kaitan dengan semua yang diatas.....

accomodation.

Alhamdulillah baru ja selesai apply accomodation. Memeningkan gila. Dengan kepala pening tak brape nak sehat memang mencabar kesabaran juga. Cerewet lah mat salleh ni. Nak apply bilik je pun kena describe diri seniri. Dan semestinya lah kena nyatakan saya suka berkawan dan membuat kawan, kot-kot dapat hall sebelah mamat hensem ke..hahaha. Shahril lagi tak leh blah, taruk trus status single. wakaka.

So mostly ramai diantara kitorg yang pilih Tocil. Bukan anak raja nak apply Arthur Vic. Kalau bapak aku punya Twin Tower Petronas lama dah. Mula-mula tengok Westwood cambest je tapi bila tau jauh dari main campus cam err xpelah laen kali la kot kalo umo panjang. haha. Tapi kalo gi skolah naek beskal pagi-pagi pun best hape.? Itulah cadangan si Nancy. Rata-rata lepas berdiskusi kami pilih Tocil sebagai first choice. Harga berpatutan lah, dekat ngan sports centre dan main campus.Paling penting sebab ianya 39 weeks let. Nanti Easter break and summer tak yah susah-susah pindah randah kua masuk macam kat IPIP. Benefactors jadi last choice skali walaupun en suite tu kin was-was untuk taruk jadi 2nd choice.

Enough la pasal accomodation.

So today officially aku free. Sampai Terengganu jam 10 pagi tadi lepas semalam dari Ipoh singgah Taiping umah besan abah then lalu kl sebab nak amek adek di Kuantan. Sebelum tu btn di Rembau. haish. Memang pack la 2 3 minggu ni. Preparation untuk Pre-Departure saja dah makan hampir seluruh masa rehat dan masa makan. Bikin gila kot. Tanya la dorg yang laen, ada yang makan angin je malam-malam sebab tak sempat dinner, tak cukup tidur tu jangan cerita la. Thanks junior sebab tolong arrange kan hall untuk ktorg sepanjang ktorg gi btn di Rembau.
Haaa cakap sal BTN ni..ada satu kisah aku nak cerita sama korg. Kisah misteri.....


Ish esok la aku crita, kin seriau la nak crita malam-malam. Dah la semua dah tidur ni kat umah.
Tunggu........