Wednesday, July 28, 2010

wednesday.



Been busy dating my million dollar baby Shin Woo and J
eremy I almost forgot I've a blog to be fed. LOL. Will update (later) when I'm coming back from KB this sat okay.? :)


Today (I must...)

1. Meet my Korean short cake, Ainu and shall indulge one or two GSC burger! oh oh! :DD

2. Get myself a new haircut! Thinking of going all short and sassy this time or at least medium shag tired of having a long one I'm no less like a walking banshee. >.<"

3. Nasi Haikalllll!! omg omg a must outing with my other babes! (well lets keep this for thurs)

4. Baby tee spree with Ainu (she keeps complaining she doesn't have enough shirts since coming back from Korea, lets shop till you drop then! ^^)

5. Need a new pair of wedges don't wanna wear flip flops 24/7, do I?
(my fave one ripped off the day I went to Lata Belatan last week :X )

6. Go take my GCEO cert at Mrsm Pc! (main priority of coming over to kb so nako shall not
overlook this! LOL) Hmm, will keep this for thurs too since Nasi Haikal is in pc as well.

7. Meet up with Kak Rinn apple pie (no fixed date though will text her soon) to pick my boyfie jacket up (BIG fat YAYYYY!!) and wish to treat her nasi haikal as well!
(soo maybe thurs then :))

8. If anyone free (Ell, Shahril, Qis etc) and wanna hang out PLEASE DO TEXT ME I'll surely will make it up to you guys :DD

Okayy gotta turn in, less than 4 hours I'll be off to KB.



Night Shin Woo :DD


Jeremy, after drooling over you on You're Beautiful I now can easily tell which songs you sing without even seeing the titles! You, adorable! xxx


Wednesday, July 21, 2010

more syria tudung pleasee..

Away for few days, come back home and check out your blog roll knowing that you've just missed one great SYRIA RAYA TUDUNG bargain isn't that good. Isn't that good, after all. :((






Bye.

Friday, July 16, 2010

2 hours disaster.

Lepas balun gulai kawah kat 2 kenduri petang tady aku tertido depan tv lepas syok-syok tengok CSI. Tambah lak hujan lebat, sejuk perot kenyang wahh tidur nyenyak la jawabnya. Lalu tak sedau sms masuk calls segala and around jam 7.50pm gitu tersedar sebab ada orang datang umah. Dengan muka sememeh baru bangun terus bukak pintu tengok Cikgu Mat Nor datang ngan anak dia. Dua-dua pakai baju melayu biru baru balik surau gamaknya.


"Nurul awak ajar Addmath F5 malam ni ada cikgu tak dapat datang. Dia kena gi Kuantan malam ni. Dia baru je call saya tadi"

"Addmath? F5?" Err malam ni?

"Haa malam ni jam 8 kat tuition saya. Sampai kol 10. Awak jangan lambat pulak ya."

"Ohh, haa. Haaa OK OK, kot"


Dan dengan selumbar dia beredar.

Pehh. I mean fuck. banyak banyak fuck. MANA LA SAYA PREPARE NAK AJAR ADDMATH weyyy! Dah la tak ingat satu habuk pun pasal addmath ni. Kalo bagi Chemistry Physics at least dah ajar budak last week. GILAAAA!

Tengok jam dah 7.55pm. Belum mandi lagy, Maghrib da nak abes. Fuck lagy. Memang banyak cursing dow tady. *haha terok betol. Time mandi memang kecuakan memuncak sebab memang sumpah aku tak tau nak ajar ape kat budak-budak tu. Cilakak. Sambil bersiap aku arah adek aku carik buku success Addmath lam wardrobe buku aku lepas SPM.

Dah lebih 8. Abah aku da panggil nak hantar gi bloody tuition centre tu. Eff. Before keluar bilik terus belek content Success Addmath Form 5. Ahh mana ni yang paling senang?? Buduh! Buduh!
Nampak Integration, eff lagy sebab aku kantoi part ni time f5 dulu. Skip. Nampak Quadratic Equation, flip through formula kejap then decided nak ajar yang tu.

Quadratic Equation selamat sket pasal aku ingat lagy macam mana nak cari answer guna calculator. Kalau ada budak tanya macam mana nak solve manually, aku soh dia kua kelas nanti. Ade ke tak reti nak manfaatkan teknologi. Heh

Strategi aku ialah try delaykan masa biau start lambat. haha. Seb baek ada budak datang jam 8.30pm, so 8.30 la aku start. Baguslah kaw budak datang lagy lambat next time bulih dak? :))
Start ngaja; dengan confident suroh dorang tulis formula kat whiteboard. Betul. Ahh demmit kenapa tak salah baru bole aku terang sikit so dapatlah aku kejar masa nak balik.? >.<" Lepas tu aku amek examples dari buku tanya which one is QE and which one is Quadratic Funtions. *Sumpah aku pun tak ingat macam mana nak differentiate kalo takda buku tu. T_T



Tengah sedap berleter pasal coefficient kendian aku tengok ada sorang budak ni muka bosan gila dok busy jabbed henfon and sms. Muka ala-ala nak cakap "Cikgu, wtf you're rattling about I've learn that craps like years agooo.?" Ceh. Sepak kang. Kasi can la aku tak prepare kot. Nak balas dendam aku kasi dia soalan. Kaw tim punya. Hah amek kaw budak tengok boley jawab ke dak. Dengan malas-malas dia bangun amek marker zip zapp jawab terus dapat answers. Chesee. Dah la betol plak tu. Double cheseeeee. Memang semua budak laki problematic genius math kan? *serious envy dow.


Rehat. LEGA GILAAAAAAA. Siap kasi extra rehat 5 min kat dorg. haha dah la start lambat rehat lama pulak, ngeng btol la cikgu camni. Sempat sms Talei cakap disaster 2 jam nih. Tapi tak sempat nak reply kaw balik. LOL. Buat soalan lagy *semua dari buku. kah.kah.kah. Sampai la abes jam 10. Seb baek dorg boley ikot though aku rasa macam aku regurgitate semua dari buku je. Sorry lah budak. Next time cikgu prepare, dengan syarat kaw jangan terkam datang rumah 10min sebelum tuition start.

Ada budak yang aku ajar tu bekas students kelas F5 yang aku ajar time SBE dulu. Ingat lagy dorg kat aku eh, terharu weh. tsk tskk. Balik, serah file kat kerani then Cikgu Mat Nor datang. Hah hahh, nak soh aku ajau Addmath lagy la tu :O
Dia cakap thanks aku datang ganti lalu dihulurnya bayaran untuk 2jam lam sampul. Tak kesah dah berapa dia bayar yang penting aku lega gilaaaaaa kelas dah habes. Ends of disaster. From hell I've fallen back to heaven. bwahahaa.



Next class, Tuesday and it's English!! hooyeah :DD


p/s:
tapi kalau 2 jam jadi cikgu ganti subject bukan major dapat RM60 agak berbaloi kan? hahaha XD

Thursday, July 15, 2010

album famili tika musim panas.




Dulu sebelum mereka tua macam apa yang korang nampak hari ni, mereka sebenarnya macam ni;

Meh test tengok hangpa kenai depa ka dak..haha


Ni abang aku, nama dia Awang Solma Thorton. Dulu dia suka simpan rambut paras bahu, pakai Elizabeth spray hair lepas mandi sampai rambut keras macam buah keranji. Seingat aku la kan, fesyen rambut abang aku ni feymes satu kampong, glamer la juga time tu. Bangga je kalu aku naek beskal gi kedai beli eskrem poli ngan dia.


Ni ex aku time darjah 2, Alberte Talei. Dia ni nerd sikit, 24 jam ngan buku je. Kalo dating suka bawa buku sajak Shakespeare, stress juga la perasaan aku time tu ada boifren macam dia ni. Sekarang dengar kata dia dah jadi cikgu. Baguslah, sesuai dengan spec tirus dia tu. Semoga berjaya kelak.


Haa ni cousin kesayangan aku, Nancy Eadburgh. Suka dia sebab dia ni gila-gila sikit, terer masak & banyak mulot. Kalau sleep over rumah dia time mid sem break memang terbaek la, tip top. Dari kecik sampai la ke besau kan, satu je aku takleh nak ubah pasal cousin aku ni, tabiat kalau bergambar; muncong.

p/s: sekali tengok muka dia cam sama ngan kawan kepada kawan aku, Anep.


Ni plak daddy aku, Erna Thorton. Respect dia sebab dia kerja kuat gila, antara businessman yang berjaya kat Maycomb. Murah dengan senyuman, tapi kalau melenting aku jamin kaw terkencing. Kenal Nelson Mandela? Haa, tu best friend dia la tu.

Ni mak aku, Summer Thorton. Garang, bengis, kejam. Tu jela aku mampu cakap. haha


Aloloo comel nya anak sapa la ni eh? haha. Haa ni la adek laki bongsu aku, manja nak mampos. Nak berak kena teman, nak makan kena suap. Takpe baru darjah 2, nanti besau okay la tu kot. Aku panggil dia Mat Ton je, nama penuh Hutton Thorton, nama paling uduh penah aku dengar. hahaha.

Aku ade sorang kakak je, ni la dia. Wreng Alif Thorton. Padan ngan nama la dia memang weng pun, suka cakap pusing-pusing keliling semak. Ntah aku tak brape paham akak aku ni, tapi dia baek ngan mak aku. Elok la, sorang singa sorang weirdo. hahah


Famili album takkan lengkap tanpa gambar tok kan? :DD


Nah, tadaa ni la tok fave aku; Wan Tyson. haha. Sempoi je dia ni, tak kalut kalo ada masalah. Dulu time kecik-kecik aku ngan abang aku suka maen sorok barang lam rambot dia. Kira sampai tiga then cari balik. Tapi pernah skali aku sorok henfon tak jumpa-jumpa. Lepas trajedi tu trus aku serik dah.


Tapi lam banyak-banyak gambau, ni je aku tak cam sape...




HAHAHAHA.



notakaki:
idea nak buat post ni tiba semalam bila aku komen sini :))

Saturday, July 10, 2010

update saja.


Malas nak hapdet blog. Malas, sungguh malas.


Oh btw welcome these three fellas to Terengganu; Jammy, Phani and Min. Arrived 4.20am this morning from KL and together with Alya, they off to Redang tomorrow :"(( Had fun la you guys ya, sorry bos saya didn't let me go to join the trip. *sobss.

Gotta flip through my Physics and Chemistry books back curses I'm taking part time tuition teacher for SPM candidates started from last week. Supposedly to teach language subjects and out of nowhere they throw me science subjects I never like. hoo. Naseb lah kaw budak saya dah lupa macam mana nak imbang bilangan mol segala :X

So this week, I'll be receiving 2 more bffs they gonna stay over at my house before we off to resort vacation on Friday. Say yes to karaokeeee!!! :) and not going to Warwick pre-departure briefing at Hilton either, so far, I guess. Kinda malas and tak ramai my friends yang pergi. Tolong makan for me ja la sapa-sapa yang attend ya.



notakaki:
I found our recent political catastrophes are annoying. very. Never into this craps anyway. Yaikks!

Tuesday, July 6, 2010

Durian.durian


Musim durian telah tibaaa.!
Yehaaa!!
Tadi baru perasan banyak gila durian berlonggok-longgok dilelong tepi jalan.
Best weh!


Mak, saya mau makan pulut duriannnnn :DD



Sunday, July 4, 2010

mogok la Argentina kalah.

Sedih woo sedih.
Hancor bersepai hati ni tengok Argentina kena hentam 4-0 ngan Germany.
Kalau la goal Argentina tu bukan offiside, rasanya tak dak la menonggeng sangat aku malam ni.
tsk tskk T_________T

Seumor hidop aku tak pernah fanatik gini tengok bola.
Tak pernah semangat sampai tahap call Summer bila Thomas Muller kena layang kad kuning masa 1st half time.
Tak jugak pernah maen balas sms boo jersey hitam sambil kutuk Ozil si mata terbelalak.
Tak pernah.
Tapi tak pa la, memang undeniable Germany maen best, so depa patut menang.

Serius weh malu jugak sebenarnya. haha
Kat rumah teruk kena hemtam ngan abah abang adek semua.
Aku sorang ja into Argentina, yang laen semua geng Podolski.
Lalu salahkan referee bias macam anak Hitler.
Kalu esok ada class sumpah aku pakai purdah. hahaha
Seb baek skang cuti, so aku mogok bangun lambat lah sempena kekalahan macho ni.

Takpa takpa.
Semangat Argentina tetap membara.
Akan sokong Spain atas dasar persahabatan tapi selagi cawan dunia tak tamat, profile picture tetap ARGENTINA!!
MESSI tetap idaman hati!
Yeah! :DD


Lionel MESSI kiut, poor thing u've been crowded out by German players almost at all the time tho u tried to inspire your teammates into some kind of actions :l
Need a hug, u can always find me ;)


This guy looks like he terribly needs a hug too.
Not one, not two, but three..haha
Lucky thing Argentina was beaten up by Germans, or else I'd have nightmare seeing him running naked on field. LOL




p/s: Selamat pulang ke tanah air wahai Subkhiddin Mat Salleh, anda tetap terbaek walau tak diberi peluang jadi referee utama :DD