Saturday, August 28, 2010

Teladan untuk semua.

Jangan sangsi untuk klik & baca, hanya 5 minit diperlukan.

LUASNYA NERAKA.

Yazid Ar Raqqasyi dari Anas bin Malik ra. berkata:

Jibrail datang kepada Nabi SAW pada waktu yg ia tidak biasa datang dalam keadaan berubah mukanya, maka ditanya oleh nabi s.a.w

"'Mengapa aku melihat kau berubah muka?"

Jawabnya:

"Ya Muhammad, aku datang kepadamu di saat Allah menyuruh supaya dikobarkan penyalaan api neraka, maka tidak layak bagi orang yg mengetahui bahawa neraka Jahannam itu benar, dan siksa kubur itu benar,dan siksa Allah itu terbesar untuk bersuka-suka sebelum ia merasa aman dari padanya."

Lalu nabi s.a..w. bersabda:

"Ya Jibrail, jelaskan padaku sifatJahannam."

Jawabnya:

"Ya. Ketika Allah menjadikan Jahannam, maka dinyalakan selama seribu tahun, sehingga merah, kemudian dilanjutkan seribu tahun sehingga putih, kemudian seribu tahun sehingga hitam, maka ia hitam gelap, tidak pernah padam nyala dan baranya. Demi Allah yg mengutus engkau dengan hak, andaikan terbuka sebesar lubang jarum nescaya akan dapat membakar penduduk dunia semuanya kerana panasnya. Demi Allah yg mengutus engkau dengan hak, andaikan satu baju ahli neraka itu digantung di antara langit dan bumi nescaya akan mati penduduk bumi kerana panas dan basinya. Demi Allah yg mengutus engkau dengan hak, andaikan satu pergelangan dari rantai yg disebut dalam Al-Quran itu diletakkan di atas bukit, nescaya akan cair sampai ke bawah bumi yg ke tujuh. Demi Allah yg mengutus engkau dengan hak, andaikan seorang di hujung barat tersiksa,nescaya akan terbakar orang-orang yang di hujung timur kerana sangat panasnya, Jahannam itu sangat dalam dan perhiasannya besi dan minumannya air panas campur nanah dan pakaiannya potongan-potongan api. Api neraka itu ada tujuh pintu, tiap-tiap pintu ada bahagiannya yang tertentu dari orang laki-laki dan perempuan."

Nabi s.a.w. bertanya:

"Apakah pintu-pintunya bagaikan pintu-pintu rumah kami?"

Jawabnya:

"Tidak, tetapi selalu terbuka, setengahnya dibawah dari lainnya, dari pintu ke pintu jarak perjalanan 70,000 tahun, tiappintu lebih panas dari yang lain 70 kali ganda.' (nota kefahaman: iaituyg lebih bawah lebih panas)"

Tanya Rasulullah s.a.w.:

"Siapakah penduduk masing-masing pintu?"

Jawab Jibrail:

"Pintu yg terbawah untuk orang-orang munafik, dan orang-orang yg kafir setelah diturunkan hidangan mukjizat nabi Isa a.s.. serta keluarga Fir'aun sedang namanya Al-Hawiyah.

Pintu kedua tempat orang-orang musyrikin bernama Jahim,

Pintu ketiga tempat orang shobi'in bernama Saqar.

Pintu ke empat tempat Iblis dan pengikutnya dari kaum majusi bernama Ladha,

Pintu kelima orang yahudi bernama Huthomah.

Pintu ke enam tempat orang nasara bernama Sa'eir.'

Kemudian Jibrail diam segan pada Rasulullah s.a.w.. sehingga ditanya:

"Mengapa tidak kau terangkan penduduk pintu ke tujuh?"

Jawabnya:

"Di dalamnya orang-orang yg berdosa besar dari ummatmu yg sampai mati belum sempat bertaubat."

Maka nabi s.a.w. jatuh pingsan ketika mendengar keterangan itu, sehingga Jibrail meletakkan kepala nabi s.a.w. di pangkuannya sehingga sedar kembali dan sesudah sadar nabi saw bersabda:

"Ya Jibrail, sungguh besar kerisauanku dan sangat sedihku, apakah ada seorang dari ummat ku yang akan masuk kedalam neraka?"

Jawabnya:

"Ya, iaitu orang yg berdosa besar dari ummatmu."

Kemudian Nabi s.a.w. menangis, Jibrail juga menangis, kemudian Nabi s.a.w.masuk ke dalam rumahnya dan tidak keluar kecuali untuk sembahyang kemudian kembali dan tidak berbicara dengan orang dan bila sembahyang selalu menangis dan minta kepada Allah.

(Dipetik dari kitab 'Peringatan Bagi Yg Lalai')

DariHadith Qudsi: Bagaimana kamu masih boleh melakukan maksiat sedangkankamu tak dapat bertahan dengan panasnya terik matahari Ku.

Tahukah kamu bahawa neraka jahanamKu itu:

1. Neraka Jahanam itu mempunyai 7 tingkat

2. Setiap tingkat mempunyai 70,000 daerah

3. Setiap daerah mempunyai 70,000 kampung

4. Setiap kampung mempunyai 70,000 rumah

5. Setiap rumah mempunyai 70,000 bilik

6. Setiap bilik mempunyai 70,000 kotak

7. Setiap kotak mempunyai 70,000 batang pokok zarqum

8. Di bawah setiap pokok zarqum mempunyai 70,000 ekorular

9. Di dalam mulut setiap ular yang panjang 70 hastamengandungi lautan racun yang hitam pekat.

10. Juga di bawah setiap pokok zarqum mempunyai70,000 rantai

11. Setiap rantai diseret oleh 70,000 malaikat

Mudah-mudahan ini dapat menimbulkan keinsafan kepada kita semua......Wallahua'lam.

Al-Quran Surah Al- Baqarah Ayat 159

"Sesungguhnyaorang-orang yang menyembunyikan apa yang telah Kami turunkan dariketerangan-keterangan dan petunjuk hidayat, sesudah Kami terangkannyakepada manusia di dalam Kitab Suci, mereka itu dilaknat oleh Allah dandilaknat oleh sekalian makhluk."

Disebutkan di dalam satu riwayat, bahawasanya apabila para makhluk dibangkitkan dari kubur, mereka semuanya berdiri tegak di kubur masing-masing selama 44 tahun UMUR AKHIRAT dalam keadaan TIDAK MAKAN dan TIDAK MINUM , TIDAK DUDUK dan TIDAK BERCAKAP .

Bertanya orang kepada Rasulullah saw :

'Bagaimana kita dapat mengenali ORANG-ORANG MUKMIN kelak di hari qiamat?'

Maka jawabnya Rasulullah saw:

'Umatku dikenali kerana WAJAH mereka putih disebabkan oleh WUDHU'. Bila qiamat datang maka malaikat datang kekubur orang mukmin sambil membersihkan debu di badan mereka KECUALI pada tempat sujud. Bekas SUJUD tidak dihilangkan. Maka memanggillah dari zat yang memanggil. Bukanlah debu 'itu dari debu kubur mereka, akan tetapi debu itu ialah debu KEIMANAN' mereka. Oleh itu tinggallah debu itu sehingga mereka melalui titian' SiratulMustaqim dan memasuki Alam SYURGA, sehingga setiap orang melihat para mukmin itu mengetahui bahawa mereka adalah pelayan Ku dan hamba-hambaKu."

Disebutkan oleh hadith Rasulullah saw bahawa sepuluh orangyang mayatnya TIDAK BUSUK dan TIDAK REPUT dan akan bangkit dalam tubuhasal diwaktu mati :-

1. Para Nabi

2 Para Ahli Jihad

3. Para Alim Ulama

4. Para Syuhada

5. Para Penghafal Al Quran

6. Imam atau Pemimpin yang Adil

7. Tukang Azan

8. Wanita yang mati kelahiran/beranak

9. Orang mati dibunuh atau dianiaya

10. Orang yang mati di siang hari atau di malam Jumaat jika mereka itu dari kalangan orang yang beriman.

Didalam satu riwayat yang lain dari Jabir bin Abdullah ra sabda Rasulullah saw:

"Apabila datang hari QIAMAT dan orang-orang yang berada di dalam kubur dibangkitkan maka Allah swt memberi wahyu kepada Malaikat Ridhwan: 'Wahai Ridhwan, sesungguhnya Aku telah mengeluarkan hamba-hamba Kuberpuasa ( Ahli Puasa ) dari kubur mereka di dalam keadaan letih dandahaga. Maka ambillah dan berikan mereka segala makanan yang digorengdan buah-buahan SYURGA. ' Maka Malaikat Ridhwan menyeru, wahai sekelian kawan-kawan dan semua anak-anak yang belum baligh, lalu mereka semua datang dengan membawa dulang dari nur dan berhimpun dekat Malaikat Ridhwan bersama dulang yang penuh dengan buahan dan minuman yang lazat dari syurga dengan sangat banyak melebihi daun-daun kayu dibumi. Jika Malaikat Ridhwan berjumpa mukmin maka dia memberi makanan itu kepada mereka sambil mengucap sebagaimana yang difirman oleh Allah swt di dalam Surah Al-Haqqah bermaksud :'Makan dan minumlah dengan sedap disebabkan AMAL yang telah kamu kerjakan pada HARI yang telah LALU itu."

* Tolong sebarkan kisah ini kepada saudara Islam yang lain.

Ilmuyang bermanfaat ialah salah satu amal yang berkekalan bagi orang yangmengajarnya meskipun dia sudah mati.

' Dan ( ingatlah ) Allah sentiasamengetahui dengan mendalam akan apa jua yang kamu lakukan.' (SurahAl-Baqarah : 237)

Untuk renungan dan amalan bersama ..

DOA Nabi Allah Yunus

"LAA ILAHA ILLA ANTA SUBHANAKA INNI KUNTU MINALZHAALIMIIN"

Tuesday, August 24, 2010

perlu ka emo sampai begitu?


Hi. Post dari PJ. So today gerak dari Seremban jam 9, jumpa Summer dari Kajang and bye bye Azil (dan ayah beliau) dan Nancy bersama-sama Summer terus ke Melaka, aku ke Petaling.

Sebelum naek train aku beli NST, konon2 mau baca otw to KL Sentral (baru nampak educated sikit ta la loner sangat) tapi tertidur dengan nyenyaknya. Ada minah Indon ni dok tepi aku dia mau ke shah alam and lost gila mana nak pegi so dia tanya aku setiap kali train brenti. At first serabai gila rasa tidur kena kacau tapi lama-lama kesian pula so aku suruh dia follow aku ja nanti aku tunjuk mana nak pergi. Nampak gaya macam umur sebaya ja ngan aku jadi tolong la takot dia sesat. Lepas beli tiket train hantar dia di platform 5 aku baca paper di bench, pasal Indonesians 'faeces'kan Malaysian Ambassy kita kat sana. Sambil baca sambil menyumpah. Slim puasa aku. Cilakak sungguh la depa ni suka cari pasal bikin huru-hara. Tak habes-habes dari isu Ganyang Malaysia, Manohara and latest pasal kes penangkapan nelayan Indon baru-baru ni. Aku memang da lama menyampah sebenarnya, suka-suka hati demand nak gaji rm800, kalau maid depa fluent speaking macam Philippines takpa la jugak. heh. Adil la da kaw tangkap 7 orang aku, aku tangkap 3 orang kaw (adil sebab dua-dua maen tangkap tapi kaw tangkap orang aku lagy banyak aku baek so aku tak kesah). Orang aku buat salah kat kawasan kaw memang patut kena tangkap, aku terima. Tapi bila orang aku tangkap orang kaw buat salah kat kawasan aku, ko emo. Apa cer derr? Emo sampai sapu tahi kat bendera aku, pijak-pijak. Dahtu nekad blackmail orang aku suroh lepaskan 7 orang kaw kalau tak kaw nak "sweep"kan orang aku yang tinggal kat tanah seberang.

Aku ada satu soalan ja. Satu, tak banyak.

ADA AKAI TAK BHAII??

Sebab kawan aku ramai buat medic di Jakarta etc so dorang tau apa jadi kat orang kita sana. Diskriminasi. sangat. Kalau kaw pompuan orang sini berlagak cun jalan sorang-sorang depan mamat sana ha jaga la. Naseb tak baek kena rogol, naseb baek kena maki. Dulu berkobar cakap negara serumpun kita serupa blah blah blah tapi lagu ni ka ko treat orang, paling tak pun sama Asians? Bila pikir-pikir menyesal aku tolong minah tu tadi, kalau ikot logik boley ja aku kasi direction salah biar dia sesat pi Chow Kit tapi aku ni manusia, kadang-kadang bila sesama jenis ni ada belas. Bukan nak berlagak baek tapi budak tu muka lost. Kesian. Kalau aku lost di seberang, agak-agak aku terima layanan yang sama tak ah? Musykil.

Bukan semua prejudis, mungkin dalam 10 ada la 4. kot. Tapi kawan aku cakap kadang-kadang ni semua politik bodoh, mainan orang atas-atas. Ada pemimpin sana bayar upah duit kat mamat-mamat jobless suroh buat bendalah tu, kucar-kacirkan hubungan dua negara. Sengaja. Kita pulak hati lembut macam biskut Marie lebur dalam tea nak berunding bersemuka cari jalan damai. Bagus la tu tak suka bermusuh bergaduh kita demokrasi tapi jangan la sampai dipijak-pijak, dihayun ke kiri ke kanan macam boneka patung. Belajar dari kesilapan kita terlalu lenient dengan Singapura. Sejarah, kalau tak belajar salah memang tak guna. Kadang-kadang bila dah jadi macam ni aku yang pemikiran dangkal ni rasa macam kalau tak ada apa-apa relation dengan orang sana pun lagi bagus, better in fact.

Now kawan aku sudah cuak maw balik seberang this 28th (dia ada exam 1 sept) before balik sini untuk Aidilfitri. Semoga semuanya baek-baek saja dan hopefully isu ni dapat disettlekan tanpa sebarang "drama".





p/s: aku terjumpa ramai budak ppc & ipkb & ipgaya dsb merayau-rayau tady, wahh shopping raya sakan nampak? LOL.

Monday, August 23, 2010

pre departure.


Phew had a longggggggggggg day. and hectic, yes! Left Seremban for Putrajaya straight after subuh and arrived exactly at 7.10am but only found hidden Presint 9 20 minutes later. Nothing much just of briefing on flight topped up some more with boring talks we almost slept dead. We collected our lounge suite (that bloody rm399 suit pfff) and gave away our visa and passport to be handed to KPM, will be getting back at KLIA. Then, camwhoring, of course. But will uploaded the pictures later when I'm home (next week) since I'll be away for quite some time. Jalan-jalan.

Bye. Next to shah alam & johor bharu.



p/s: Shahril tengah kaya skang, sapa-sapa nak duet minta la dengan dia. haha

Thursday, August 19, 2010

pumped up!


Happy Thurs lovelies, how's fasting month been going on so far? ;)
Freakin awesome hopefully, mine yesterday wasn't that good. Food poisoning had a pre diarrhea (oh what a package =.=") damn I almost died. Lucky I didn't huh? haha. Moral people, don't simply buy bubur lambuk at bazaar tho they seems effing delicious (appearance is forever deceptive mind you) even if you're dying for one, ask Mom to cook for you (or cook it by yourself?) that's way lot better I suppose. After all, Mom's cooks are always the world's no. 1 best bites! ^^

Lets get back to business people. (supposedly to define why the heck I'm freakingly pumped up! LOL) First on my hyped list, VISA IS READY FOR COLLECTION big fat yayyy! ;DD Ohh finally finally. Alhamdulillah He eases everything including my friends' so hopefully by Friday I'll pick it up at Wisma MCA along with Azil, Una, Erna and Nancy. Guessing there'll be more than just 5 of us cause we planned to collect the bloody visa (it costs thousand yeah wtf) together-gether. I'm expecting few familiar faces like Shahril the Talei, Amnie the Nini, Summer the Charo, Abe the Syazwan and so forth (sapa-sapa mau join silaa welcome welcome yaa). and deluder VFS sent me ZERO sms notification upon the day my visa was ready for collection (we paid 8bucks yet they didn't keep promises?) so guess that's the way modern people gain profit huh? =.="

Next, parcels ready for mailing! ;D Well supposedly dad and I went to hunt tempoyak for Summer's mom (she's been craving for it) at Pasar Payang but since I had that all-fired stomachache dad went alone instead. Sorry Abah that wasn't an excuse for extra sleeping, I meant it the pain was just erghh. :"( Also, parcel for big sis in JB is on the go! Both, I shall mail them this morning before leaving for Seremban at night, again. haha

Haven't buy raya cards? Well go grabs some!! tehee XD. Who says it's too early for some raya excitement-ness? In fact you'd better send them early (avoiding mailing congestion, it happens ever year righttt) for they might gonna take awhile before arriving in your addressees' mailboxes. I've bought mine, 5 packets in all ohh I'm soo hella excited it's been awhile I haven't send one since last 3 years. Lets do some math; 5 years fasting at boarding schools ++ another 2 years at maktab = no card raya sent or received yeah what to do I was such an unpopular teen :S I know people get pumped up receiving raya cards much moreee than receiving 10cent sms (with pantun raya inside..worst if you get similar pantun every year) so this 2010 I've decided to send few raya cards to friends and relatives. ;)) Lets get back to basic like we were all lil kids we sent cards with coins glued it in and wrote wishes like sory awak kalau saya ada buat salah halalkan makan minum saya sepanjang kita berkawan raya nanti datang lah rumah LOL ain't that exciting? ^^ I miss writing all that and this year, I got a long list of people waiting for my cards XD

It's not just a card, it's the thought that counts ;))


Excitement is always about entertainment and funss so here it goes. Kak Sha recommended us Cinderella theater at Belgrade Theater and I kinda fall for it. Maybe cause it's our first time (EVERRRR) watching theater in UK (macam jakun okayy sila la gelak tehee) and I'm really keen to watch it, seriously. But we're yet to have UK accounts so I just browsed through the links (hiba + sayu) hoping that the tickets will be still avaibale by the time we open up our own banking accounts there **sobbs.







Story is yet to be ended.

Continue reading.?









But puff magic happens and we were told that we could inform the admin to book the tickets! HOORAYYY. So cepat-cepat emailed them, chose the seats blah blaaah (seronok tak hengat!) and constructed a whole paragraph of ayat kesian + puji + ampu segala bagai hopefully they fall for it and accept our reservation. haha. But UK people tak makan ampu I suppose? :XX
Nevermind laah lets just wait for their reply and see what they have gotta say.
(suddenly scene in movies hits me when employee asks for extra pay the boss says, "Humour me with poll dance u'll get what u want." ) It's soo not gonna happen to me, ain't it? :OO


Damn it's already 4.23am. Mom's already preparing sahur downstairs and I'm not even feel sleepy at all it must be from bitter tea and nescafe I had couple of hours ago. Gonna snooze all day long (that's what dugong like me often do) so do expect my risee & shineee tweet after 1 or 2pm LOL. Btw, I'll be leaving for Seremban - KL till next week so do miss me till I come back okayy? :)


ttfn.



p/s: sorry Tumblr I'll get back to you real soon don't get mad you've been ignored :((


Monday, August 16, 2010


Sorry people I have no intention of editing up the prev post it was just something I'm trying hard to forget. I wish swoosh it could go disappear with the wind and cease to be visible, but to no avail.
Like a nightmare in a daydream. After all I'm grateful I'm still alive. Thing happens for reason and perhaps, perhaps I'm much a sinner and that's the way He rings me a reminder, that I'll be back to where I'm belong.

Al-Fatihah for the unfortunate driver.

Sunday, August 15, 2010

5th Ramadhan: accident


Saya sedang berdiri ditepi kereta yang diparkir ditepi jalanraya dan tiba-tiba ada sebuah kereta katak hitam hilang kawalan memberi hon dan meluru ke arah saya lalu merempuh tiang electic yang berdiri disebelah kereta. Gedebumm tiang konkrit balak putih itu terbalik patah dua dan menimpa kereta malang itu. Saya terkejut lalu menjatuhkan kuih muih yang dibeli (tidak ayam pusing) dan lihat driver (kesian weyy) berhempas pulas keluar dari kereta katak kemek dengan kepala berdarah-darah. Dia datang kepada saya tapi kendian jatuh depan kaki tak sempat saya nak offer tolong. Sangat terkesima lihat darah menitik tap-tap macam air paip. huaaa.

Tobat aku tanak bawak kete weyyy.
Enough said saya masih trauma. (nanti dah okay saya edit entry ni balik)


The end.

Wednesday, August 11, 2010

Bukan sekadar puasa.


Sehari beransur, berbaki lagi 29. Alhamdulliah hari pertama tiada halangan walaupun perjalanan 8 jam dari Seremban agak memenatkan. Mula bas bergerak aku terus lelap, mengantuk teramat penat berjalan semalam belum habis. Kali terakhir aku tengok papan tanda ialah ke Kuala Lipis, dan terlelap kembali sebelum sedar semula di Kuantan.

Bas berhenti agak lama. Sambil menunggu, aku sms adik pesan belikan murtabak ayam kalau aku tak sempat berbuka dirumah. Murtabak batu 6, perkara wajib setiap kali bulan puasa. Ahh sedap! :)

Tak lama selepas tu aku selak langsir dan mendongak keluar. Mata aku asyik melihat seorang pakcik tua ni. Pakaiannya lusuh dan camping, berlunjur di atas koridor stesen yang kotor. Di tepi ada beberapa pasang kasut, kertas, sebatang pen & mesin kira-kira hitam. Lama juga aku perhatikan dia. Sebab ketika itu dia tertidur dan setiap kali bunyi bas bising dia akan terjaga lalu menekan-nekan mesin kira seolah-olah seperti mengira sesuatu. Kira keuntungan menjahit kasut agaknya. Tapi tiada pelanggan kelihatan. :(

Tiba-tiba aku terasa sebak. Disaat aku berfikir untuk makan itu ini untuk juadah berbuka, aku lupa akan orang yang kurang bernasib baik. Entah mereka ada sahurkah? Ada duit kah untuk beli makanan berbuka? Mungkin juga puasa itu sudah jadi kebiasaan harian. Tapi aku? Selalu mengomel kalau lauk tak sedap. Membazir beli kuih banyak-banyak tapi last2 buang. Makan tak pernah habes. Tak pernah nak bersyukur. MasyaAllah...

Lama juga aku berfikir. Refleksi diri. Mungkin hari pertama Ramadhan aku tidak sesukar yang disangka tapi aku bersyukur Allah s.w.t telah tunjukkan aku sesuatu yang aku tak nampak sebelum ni; never take things for granted and be grateful of what you have.


May Allah grant us strength and health during this month and beyond and bless our families and ourselves.
Aminn.

Saturday, August 7, 2010

visa and comrades :)


Hi folks!

Yeayy August 10th is just around the corner, can't wait to see my comrades and wondergirls! :))
It's a pretty big day though, have to attend visa appointment at Wisma MCA and meet up Mr E and Ms Jen there. So tomorrow I'll be leaving for Seremban, and on 10th for KL before coming back to hometown for Ramadhan on the following day. Hoorey mahu puasa suda! :DD

It's been months (seems like agesss) and I couldn't wait any longer damn I miss my comrades soo much! Those wonderful people, oh I miss their laughter and silly jokes it's just gonna be awesome to meet up again. (though in our formal baju kurung and tie and kemeja and what not. LOL) So fellas, we have little celebration to attend to and to my babes, be ready for hang outs and fooding spree! (next day puasa so jom makan banyak on that day!) tehee.

**Damn got myself a wrong sized visa pictures (70mm X 50mm : sumpah besar da bole buat potrait =.=") so gotta have real ones tmrw! I made 5 copies and have plenty of extra passport pictures so sapa-sapa mau kumpul album minta la saya sure kasi. bwahaha!





And oh devil sister came home last night; we spent the whole day watching her fave SuJu Fullhouse (5th time for record ;p) and hang out fooding and laughing over how silly we can get when trying to bargain Roxy flip flops. Hell we were so full we ate almost everything from GCB burger to KFC's new shrimp anchovies I almost threw up when they dared me to stomach another Mexican bun when I lost the stupid game she invented with.
Sisters, thanks. I had so much fun when you two are around :") They promised me watching Shrek tonight but ended up snoozing on bed now. Tired eating huh? LOL

Now that I only left with several months at home I come to think how life's gonna be when October comes :S I don't remember seeing tears on the day my seniors left for warwick but I suppose it'd be hard for me too.


xxx.

Friday, August 6, 2010

jangan minat artis :(


Pernah tak awak minat seseorang sampai setiap malam awak mimpi tentang dia, setiap kali online awak stalk dia, setiap kali awak nak tidur awak dengar suara dia? Tapi awak sedar dia takkan tahu awak siapa. Or mungkin kalau dia tahu pun dia takkan pandang awak. *sigh

Sedih kan? *hampa to be exact :(

Saya tak pernah suka lelaki macam ini, tapi dengan awak...haish.

Kalau lah awak tahu...


*emo ja kan. bwahaha!!


I just can't resist him! :DD



The thing is, stop looking for someone who's beyond your reach cause it takes two to tango. Liking someone who doesn't even notice you is a waste.

A beautiful waste, and I kinda like it. LOL


Thursday, August 5, 2010

blackout.


A quick update. It's thundering outside and now everything is a pitch dark (lucky thing I have my lappy on) -- blackout.

Eff. I don't dare to move. Don't dare to even go downstairs and find myself a candle in kitchen.
I feel like somebody's watching me....

Silence.
I hear nothing but just droplets of heavy rains. Why the heck nobody's awake right nowww???
and now I'm starting to sweat.
I need to hear somebody's voice, I need to know that there's other than me who are still awake. that I'm not alone. Anyone??

But,
they say, be careful of what you wish...