Sunday, February 27, 2011

I want you back :"(


Nasib malang selalu je menimpa bila time nak happy. Jumaat 2 3 hari lepas lepas dating agent rumah di Coventry, HTC aku lesap. Ye lesap bukan Lemsip atau hamsip. LESAP.
Aku prasan takde bile otw balik cari-cari tak jumpe dalam beg, macam eh?? :OOOOO
Lucu. Jalan buat lawak doow. SEBAB SUMPAH TAK LAWAK! =.=" *godek beg lagi sampai terkeluar isi-isi perot*
Tapi cari-cari takde jugak. Sah la tertinggal mane-mane. Nak cakap orang copek memang takkan sebab aku sumbat lam bagpack. Kalo nak curik mesti prasan...kan?

Ingat punya ingat baru la teringat yang last aku sentuh henfon tu mase nak isi borang kat ofis agent rumah, sebab utama aku bawak kua henfon aku tak ingat no sendiri. Mase tu around jam 3 kot, ofis tutup jam 4. So bile aku try kol ofis, takde orang jawab sebab maybe semua dah balik kerja. Kalo btol aku tertinggal sana mesti Wayne or mane-mane pekerja housing tu prasan dah kan? kann? Unless dia tak check belakang meja cause aku duduk blakang pc mase bawak kua henfon tu. Mase try kol no Three, idop lagi. Alahai sayu je hati dengar bunyi tutt tuttt tuttt tak berangkat :( Lalu sms si Rosie aunty yang tolong tunjuk rumah mase viewing dengan harapan die tolong carikkan besok (hari ini).

Jam 9.30am tadi dari uni terus ke ofis tu nak gi amek henfon. Punyalah cuak pasal try kol dah masok voice message. Midnight semalam bunyik lagi. Battery habes kot, konon nak sedapkan hati :l Pegi ofis, ade manager dia je then dia carik-carik pastu TAKDEEEEEEEEE!! Alahamak rase nak cepok diri sendiri jee sebab tak dapat jumpe henfon. Sumpah cuak risau wooh. Bukan risau pasal henfon tapi risau pasaii contract nak kene bayau bulan-bulan tuuh! >.<" Then dia cakap nanti dia tanya pekerja dia yang ade semalam kot-kot lau nampak or tersimpan kan. Dia assured nak kol on Monday kestau balik macam mane and I was like........seriously I hope there's some good news waitin for me :l PLEASE LA SAPE SAPE TERJUMPA, TOLONG LA SIMPAN KAN UNTIL MONDAY :(

Walau aku slalu buat confession aku bencik touch screen tapi itula henfon paling modern penah aku ade. Walau tak sehebat Iphongg Fo brader Epal aku tetap sayang dia. Walau dia tak support game sangat aku tetap download and install lalu main tiap-tiap malam before tido. tsskkk. Now dah 11/2 hari takde, sedih la plak jadinye... At least kalo tau ade orang simpankan buat sementara waktu, takde la lara sangat hati ni merana dek bimbang kan cek mek molek tu...



Dear God dear Lord I hope She's sound and safe I wish I pray somebody keep it for me that She'll be alright for the time being :((







Doakan saya jumpa dia balik :(

Friday, February 18, 2011

pre-MNight 2011


HE HAA HE HAAA!!

LOL I know it's been awhile, been busy with our MNight preparation that I spent the whole reading week wasted :P *alasan semata-mata*

Okay mari kita alih bahasa since it's MNight we're talking about so saya mau guna bahasa kebangsaan yeah! :))


MNight this year special sikit sebab ada Anggalang Magunatip (Sabahan Dance) hahahaha albeit the main thing that makes it different is the Rock It Out event :P Ini tahun (1st year saya join MNight) saya masuk team sabahan dance with the other 9 awesome people *rockin* Ha mana dapat bamboos sama costumes? Itu kami sewa dari Nusantara people di UK, kos jangan tanya mahai wehhh! haha. Tahun depan tak tau la Paul mampu biaya bende yang sama or tak, depends on how we gonna perform tomorrow la kot. But so far, I definitely think we're doing good :)


Antara Menu MNight 2011:

1) Chinese Fan Dance
2) Anggalang Magunatip *hee ha hee haaa!*
3) Hip Hop & Modern dance
4) Bollywood dance *fuhh panasss*
5) Joget *jojettt!*
6) Dikir Barat
7) Play (May I)



Too bad saya takde vids untuk semua dances cause usually everytime rehearse memang tade mase nak snap gambau apetah lagi na rakam video. But I can guarantee you all these definitely gonna be awesome aweeesoomeee performances! hahaha gila excited sudah ni. Untuk para jejaka, sila la tengok bollywood dance wehoo wehoooo hot doww Priya, Farah and apa tu sorang lagi budak cina menari muahaa. Tutup mata si Charo tengok LOL!

Jojet pun superb saya tabik spring sama Kak Dell the chereographer jojet this year memang gempak. I mean I barely believe si Higuain boleh menari (bapak jahat haha) tapi with her steps kan memang semua mantop mantopp belakee! Tadi mase final rehearsal ade orang tepi saya cakap, "Eh bole menari rupanye si Ain tu.." hahaha identiti dirahsiakan :P But truly joget sangat light & enjoy. Memang jauh beza la ngan bamboo dance, takde lompat-lompat angkat skirt cuma bouncing sajee :DD


Dikir barat.? Well dikir barat saya tak mau komen banyak sebab memang da terbukti the best. Warwick MSA memang da feymes seantero UK dengan dikir barat team, itu bukan sangkalan lagi. Lau tak caye try tanye budak Bristol or Manchester or Kelantan for that matters, sure dorang angguk punye :) *takbur gilee kan? rofl*

Saya tak mau sentuh banyak pasal play, awak awak bole baca kat sini, blog mr shahril. But roughly it's about dilemma 13th May, racial crisis between the 3 races. Last year pasal Hang Li Po, tahun ni kasi panas main sentimen kaum sikit. hahaha


Okay saya mau settle head gear si Landon ni dulu, till now bye byee! :D I'll keep ya updated for tomorrow's event okayy? ttfn.




MNight Warwick 2011







Friday, February 11, 2011

21st and counting :)


Little gems that had brighten my 21st birthday :)
Thanks for everything buddies! xx











Thursday, February 10, 2011

:B


Got tonnes to tell but but later la kayh? xx


Thursday, February 3, 2011

hurrah.


Reaching 6.00am, don't dare to sleep for I might end up missing Oracy and Culture seminars at 9am. Well Oracy is optional tho *hahaha* if Culture mati la if attendance ada telur ayam =.=" Suda la si Lynette kedekut marks lagi tuu. Anyway, this week has been a major torment with Culture's assignment writing about SLA principles and audiobilingual approach exluded pages of bilingualism journals for seminar. The toughest assignment so far I'd say. Minus anything that called SLA. Ain't it suppose to be CULTURE & CITIZENSHIP and why the endless readings of language revitalization I was like "Whad-de-heck is this Culture or Socio am I studying right now?" ugh ugh thanks for being so thoughtful Lynette, thanks for the bilingualism reading and all...

Well am not gonna waste an entry talking bout those stuffs so yeah :) Now that assignment finally submitted I really gotta arrange a sweet date this weekend with bff for movies or dining out somewhere nice since since my birthday's just around the corner. Yayy! :DD You might wanna have a peek at my wishlist for February (in caseee you're interested :p) but it's more like a tradition for me making one, prolly for self-satisfaction cause at the end of the day I'll end up not getting any of those anyway LOL



I-Wish List :)

a) Sushi all-you-can-eat-day *been craving for it*
b) vintage drap cardigan. or coral orange. or black.
c) macaroonsss!!!
d) Accesories. of any kind
(but I have one in mind - long necklace with paris chain)
e) New jackets. new sweaters.
f) Freedom of being 21 *is that really exist? LOL*
g) Lipo suction treats. *needed most fyi*


that's for now and more to come I suppose.?


But if God fulfills only one wish per year I'd go for losing weight. Oh no that's fictional (forever not gonna happen) Think I'd wish for having another 3 more options. tehee, wiser kann? :) Either wishing on birthday-day or ordinary weekends seems like it doesn't make any difference anymore (had it?) cause yeah, I usually wish tonnes everyday...









All I want for birthday are
coffee,
laughter
and
serenity.


Izzit to much to ask? :(