Sunday, May 29, 2011

Big bro's wedding! :)


I think the whole wide world has already known that today is the wedding day for my devil brotha I've been posting everything everywhere all around the sites since past 24 hours. And sorry sista I've been bugging you to on your laptop 24/7 just to let me skype home (even after 3am when nobody's around to entertain me but my cat) am just way too excited to see how was the preparation been going on. But guess even you get to see everything through your tiny little hole they called effin webcam, still missing yet another important event in your life isn't such a pleasant way too celebrate the weekend albeit yeah, that UEFA victory of Barca ftw crushing the Red Devil is still, veins - overwhelming. Lucky it's the wedding day on the bride's side I still have the sambut menantu majlis waiting for me this early of July, just when I reach home for my summer break :')

So right now they are all off for the bride's house for the akad nikah & bersanding. Lets just hope my sista will keep me posted with mms and instant messages throughout the event (you bet sista! or else no glasses frames no booties no dresses for you when I got back home LOL) cause am gonna stay awake all night till morning waiting for those so if there aren't any that would be just, frustrating... Read me sis I felt wretched enough for not being able to be there at home with everyone so really, DO SEND ME UPDATES LIKE PLEASEEE.? :(

I hope everything gonna goes well and well and well and that my bro won't go stammering (haha!) upon reciting the akad that would be a scene! :P I've been teasing him about that akadphobic since last few hours haha but yeah hope he doesn't get nervous that much, aye brotha? You seemed so much happy when we last skyped so hope the smile you threw me while ago tells me exactly how you are feeling now. :)


That's the mak andam my beloved mak sedara trying to put up the songket :)



Just before they left for the event sorry for the poor snapshot quality the connection was being such a pain in the arse.




Here are some of the hantaran:











Congratulations Big Brotha & Kak Nor! xx



Wednesday, May 25, 2011

Love sent from home, just when I need it :')



Saya sebenarnya terharu sebab abah sanggup mailkan oldtown dari Malaysia semata-mata saya nak stay up study tiap-tiap malam. Dah la tak sampai sebulan pun lagi nak balik tapi berkobar abah pos jugak demi anak dia yang pemalas ni :'l Dapat je parcel tadi trus call abah cakap trima kasih segala pastu crita pasal markah assignment haha. Dah la mood unstable pastu badan seram sejuk macam nak demam memang emo habes la tadi mase bukak parcel tu (bukak slow-slow sebab nak feeling LOL). Ikotkan hati nak je terbang balik rumah tanak kesah pasal exam dah tapi yelah mana la boleh kann.



Love sent from homies :')



Ini handwriting mak saya :DD



Blom ape-ape ticket flight dah print :X



(monolog dalaman)

Hoii Nurul Nakiah binti Abdullah, sudah-sudah la tu layan mood pemalas kaw asyik nak online buat taik mata je 24/7. Exam dah tak lama buku pun tak baca habes lagi heh. Orang lain busy pegi group discussion kaw dok kat bilik flipping notes pastu tak sudah berdengkor buat peta. Hape nak jadi tak tauu =.=" Tengok abah kaw jauh sanggup anto kopi dengan harapan anak die study tapi kaw tu tak jugak sedo-sedo nak study btol-btol. Sudah la mai blaja dengan duet rakyat, pastu mengidam nak beli macam-macam, bajet macam duet sniri. Bila elaun lambat masok mula nak marah kerajaan padahal kalu tengok takat mana effort kaw study campur tolak markah assigment tiap-tiap term memang layak la pon dengan apa yang kaw dapat. Heh. Sudah-sudah lah tu dok melagho ce tengok flatmates kaw, tak pun coursemate kaw yang laen, masing-masing dah jauh study tinggal kaw terkial-kial kat blakang. Buku tak bace pastu dok gedik nak balik Malaysia buat list nak makan macam-macam segala, hape pon tak boleh! >___<" *kunyah notes*





Sunday, May 22, 2011

Hapdet.


Ugh lama gila tak update blog, malas punya pasal =.=" But I have few drafts lining up waiting to be posted anyways just that they are all half-way written so nanti-nanti lah saya take care tu.



Ni just mau list few stuffs yang saya rasa perlu:


1) Kekecewaan.
Sebab? Family dirumah sibuk dengan wedding preparation big brotha this coming 29th May. So far masih blum tengok hantaran sebab usually bila saya baru bangun tidur Malaysia sudah malam haha!

#Untongla orang yang bangun awal boleh skype hari-hari.


2) Kemalasan.
As expected, malas memanjang. Final tak lama dah tapi study dok lagu tu jugak tak kemane. *slapfacehard*

#Untonglah orang yang dah habes exam tak payah study.


3) Kegemukan.
Ya, ini tidak lah boleh disangkal lagi sebab memang gemok tahap gajah dah. But I don't expect to lose some kgs before coming home cause usually time exam phase saya akan makan banyak and insomnia bikin berat badan lagi unstable.

#Untongla Tinie dah kuros.


4) Kewangan.
Allowance belum masuk but so far boleh hidop lagi. Tapi rasa agak insecure jugak la mau blanja banyak takot in case allowance takkan masuk till end of June walau bunyik macam agak impossible sikit. Aahh mane-mane lah janji saya dapat maxi dress or jumpsuit satu!
Hooyeah! :)

#Untongla orang dapat allowance awal bole pegi nonton Pirates ramai-ramai :l




SEKIAN TERIMA KASIH.