Saturday, December 31, 2011

Recap 2011 :)


Cepatnya masa berlalu sedar tak sedar dah genap setahun (lol ayat cliche macam status facebook random) OK rephrase.

Pejam celik pejam celik dah tamat chapter buku setahun. Alhamdulliah :) Antara hajat 2011 yang terpaling terbesarrr berjaya aku penuhi ialah pulang ke Malaysia summer lepas :DD Sungguh sesungguh tak menyesal la balik 3 bulan hari tu. Nikmat makan, spend masa dengan family & kawan amatlah awesomee. Puasa, raya, pasar minggu jangan cakap lah, tu sah-sah the best. The rest, 2011 penuh dengan travel buang duet pegi Amsterdam, Brussel, Jakarta & Bandung :)

Tanpa membuang masa, marilah kita kelih balik agenda yang dah digodek sempena 2011 ni:



365 days of raptures and felicities

January

Separuh bulan diisi dengan cuti winter. Dan homesick yang melampau (bila trace blog entry balik 3/4 pasal homesick heh). So basically takde ape sangat. Of break and classes.


February

Highlight event of the month, MNight 2011.

Team Anggalang Mangunatip 2011. Mereka paling awesomee!



March

Bff Qilah di UK. Went to Ana's in Sheffield & Old Trafford, Oxford serta Warwick Castle :3








April

Cuti Easter di Holland, Brussels & spring tesl BBQ :)








May

Pihak CAL baik hati sponsor Hari Guru 2011 ke Alton Tower yeaaah! Sementara senior 3rd year kerut dahi jawab final exam, kami budak 1st year layan unlimited roller coaster rides satu hari suntuk. Aaah kalau tiap2 tahun macam ni kan best! Harapnye 2012 Peter sponsor pegi Barbados pulak hahah :D

Dan bulan May jugak diakhiri dengan wedding big brotha on 28th May :)






June

Final exam & packing untuk cuti summer (rephrase: balik rumah)
Sorting barang keluar campus sebelum pulang Malaysia adalah pengalaman yang paling menjengkelkan. Penat tarik troli penuh kotak berat bagai. Penat macam nak kentut tapi tak lepas.



July

Akhirnya di Malaysiaaaaaaaaaaaaaaaaa! *jerit bagi dengar satu kampong bahaa*
Majlis sambut menantu & bits of pieces berjalan around Ipoh dating etc jumpa kawan :)


Ni time di airport KT masa tunggu flight dari KLIA. Excited gila semua orang tunggu kat balai ketibaan plus plus plus masa tu pakai jumpsuit bawak beg besar rasa macam divaa gilaaa keluar tarik luggage hahahah!


Erna Ramli sila jangan jealous! :3




August

Ramadhan & rayaaaa! Aaaah bestnya pegi bazaar ramadhannn :B







September

Melawat Qilah kat Jakarta & summer holiday + heaven shopping di Bandung. Balik Malaysia terus kena pack untuk UK pulak sebab 29th dah nak depart. Sengkek takde mase nak menikmati brekfes pagi di mamak langsung x__x





Menghabiskan sisa-sisa cuti di Malaysia dengan melepak di mcD hampir setiap malam makan GCB, webcam & karaoke lol



October

Heret bontot balik UK untuk 2nd year -_-' Duka lara tinggal Malaysia terubat sebab rumah cantik & amatlah comfyy :)




November

Raya Haji di perantauan (macam biasa hmmph), trolling di Cardiff & Bristol :3 Terima kasih daun keladi untuk housewarming kawan-kawan tesl :*






Cardiff, Wales



Bristol





December

Hibernasi & ternak lemak sepanjang winter . Salahkan musim sejuk sape suroh tak snow sampai skang? heh. Penat tunggu tahuuu? *kunyah biskut jeling tajam*




Uno game sampai 3 jam. Gile record paling lama semenjak mainan ni tercipta.


2011 ialah tahun untuk test skill self - independence, learning new cultures & meeting new circles of friends. Dah 5 tahun skolah asrama pon sampai sini fail homesick jugak duhh. Tapi kalau dinilai ikot aspek self improvement pulak, alhamdulillah banyak yang berjaya dibaiki dari tahun sebelumnya. First off, mestilah skill memasak hahah. Kalau dulu goreng sayur pon tak pernah tak kena pangkah ngan mak, skarang nasi kaler-kaler lauk pauk dah lepas untuk 3 4 perut :) Then, rasanya sebab duduk jauh dari family I tend to appreciate them more. Sayang parents adek bradek makin berganda-ganda kalah sayang sachet oldtown white coffee. Biasalah tu bila jauh mesti rindu :')

Dapat tambah kawan tu satu hal yang best pasal first year di uni. Hidup berkelana (eceh) di International House banyak mengajar tentang culture orang sini esp friday night, events, cleanliness & even cara makan dorang. Tidak dilupakan juga bagaimana adek bongsu aku eksaited aku ade flatmate Korea lalu dia add beliau di fb & berbalas chat dalam bahasa Korea selepas itu hahahah!

Sebanyak upsides sebanyak itulah downsides nya jugaa. So tahun 2011 aku tak lepas dari jadi laghoo kuat tido kuat makan pemalas segala sebab duduk sorang. Takde driving force depan mata nak push buat kerja jadi rajin. And basically rasanya sepanjang 2011 jugak aku dah jadi selfish sikit. Both in terms of spending & social life. Ala - ala introvert sorok muka blakang pokok gitteww lol. Kedekut sebab simpan duet nak beli ticket flight balik Malaysia pastu nak beli souvenier untuk satu KT. Then introvert sebab jarang take part & hang out bersama teman - teman di kala cuti. So kalau 5 minggu cuti Easter, lepas 5 minggu tu barulah nampak muka coursemates tesl yang lain -.-'

Lastly untuk part resolutions sempena tahun baru I'll leave it for another entry sebab tu dah macam masok daerah lain dah tu kang nanti meleret pulak ye dok. Jadi sekian dulu, terima kasih.






31/12/2011
6.05 am









6 comments:

kiwi said...

haha.aku paling boolat dalam picture tu..hihi

: nako : said...

aaah rindu mcD! nak prosperityyyyyyyyyyy x___x

erna ramli said...

oii kau.memang sumpah laa aku jeles part sambut kepulangan diva tuu.tapi memang xbleh blah laa part awal2.

" Antara hajat 2011 yang terpaling terbesarrr berjaya aku penuhi ialah"

hahahahahaha! ni karangan autobiografi ke mende nie?:p

hahahaha cewaah.pandai masak naa.buleh kawen dah hang nie! ;)

: nako : said...

hahahahaha! bila baca balik pon macam gilaa skema ayat tapi malas nak edit.

jeles kewwww? hahahahaha, yes! tula intention aku sbenanye :DD

kena reti buat laksa dulu la baru bole kawennn (dan potong ayam) :P

Charo Summer said...

Oseeeemmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!

: nako : said...

ooiiiii! :P