Friday, February 18, 2011

pre-MNight 2011


HE HAA HE HAAA!!

LOL I know it's been awhile, been busy with our MNight preparation that I spent the whole reading week wasted :P *alasan semata-mata*

Okay mari kita alih bahasa since it's MNight we're talking about so saya mau guna bahasa kebangsaan yeah! :))


MNight this year special sikit sebab ada Anggalang Magunatip (Sabahan Dance) hahahaha albeit the main thing that makes it different is the Rock It Out event :P Ini tahun (1st year saya join MNight) saya masuk team sabahan dance with the other 9 awesome people *rockin* Ha mana dapat bamboos sama costumes? Itu kami sewa dari Nusantara people di UK, kos jangan tanya mahai wehhh! haha. Tahun depan tak tau la Paul mampu biaya bende yang sama or tak, depends on how we gonna perform tomorrow la kot. But so far, I definitely think we're doing good :)


Antara Menu MNight 2011:

1) Chinese Fan Dance
2) Anggalang Magunatip *hee ha hee haaa!*
3) Hip Hop & Modern dance
4) Bollywood dance *fuhh panasss*
5) Joget *jojettt!*
6) Dikir Barat
7) Play (May I)



Too bad saya takde vids untuk semua dances cause usually everytime rehearse memang tade mase nak snap gambau apetah lagi na rakam video. But I can guarantee you all these definitely gonna be awesome aweeesoomeee performances! hahaha gila excited sudah ni. Untuk para jejaka, sila la tengok bollywood dance wehoo wehoooo hot doww Priya, Farah and apa tu sorang lagi budak cina menari muahaa. Tutup mata si Charo tengok LOL!

Jojet pun superb saya tabik spring sama Kak Dell the chereographer jojet this year memang gempak. I mean I barely believe si Higuain boleh menari (bapak jahat haha) tapi with her steps kan memang semua mantop mantopp belakee! Tadi mase final rehearsal ade orang tepi saya cakap, "Eh bole menari rupanye si Ain tu.." hahaha identiti dirahsiakan :P But truly joget sangat light & enjoy. Memang jauh beza la ngan bamboo dance, takde lompat-lompat angkat skirt cuma bouncing sajee :DD


Dikir barat.? Well dikir barat saya tak mau komen banyak sebab memang da terbukti the best. Warwick MSA memang da feymes seantero UK dengan dikir barat team, itu bukan sangkalan lagi. Lau tak caye try tanye budak Bristol or Manchester or Kelantan for that matters, sure dorang angguk punye :) *takbur gilee kan? rofl*

Saya tak mau sentuh banyak pasal play, awak awak bole baca kat sini, blog mr shahril. But roughly it's about dilemma 13th May, racial crisis between the 3 races. Last year pasal Hang Li Po, tahun ni kasi panas main sentimen kaum sikit. hahaha


Okay saya mau settle head gear si Landon ni dulu, till now bye byee! :D I'll keep ya updated for tomorrow's event okayy? ttfn.




MNight Warwick 2011







1 comment:

fadhillahbakren said...

Baru baca ni sampai habis..awww *blush blush*

it's the team's effort la dear. I just got some rough ideas and yea the team made it all!

Glad that everything ( dances,the play and dikir) went so well!*despite all the hiccups along the process*

Malaysia Boleh! *tetibe* hahaha