Tuesday, May 25, 2010

kelas ERT sesi pagi.

Alhamdulillah walaupun final dah abes budak-budak bawah ni masih tekun belajar. Kalau dulu tekun menelaah buku, sekarang tekun belajar asas kemahiran hidup pulak; seni menjahit. Hebat ke tak dorang kail jarum cucuk kain, moh usha gambar di bawah:



Aksi macho Izzul. 3 jam baru siap 1 line. Cermat katanya.


Ketekunan amatlah dititik beratkan. Lagi bongkok lagi afdal kata cikgu.



Panjang benau kaw tarik jang. Tarik tarik jugak, ketiak tu awas! haha


Gaya janda anak 1 tilik jarum ;p


Hebat sampai benang terbang-terbang. Tu tangan si Nancy ajau budak baru nak blaja pegang jarum.



dan pastilah adat belajar mesti eksiden.
Terbabas cucuk jarum tembus kain sampai baham tangan tu kira dah normal dah.


Lidah lagikan tergigit, inikan jarum masakan tidak tercucuk.



Hasilnya, lepas buang lemak + peluh belajar kelas ERT sesi pagi;

Tobat tak lah lawa mane tapi cukup lah kalau nak buat plan untuk next fund raising amek upah jahit baju orang..



Rata-rata seorang pelajar memerlukan 3 jam untuk 1 helai jahitan penuh.
Kalau guna mesin, 3 minit dah boleh siap iron dah. haha




notakaki:
semua sedang busy dengan persiapan annual dinner & parents gathering.
Happy working people! :DD
and
Happy revising for the seniors! break a leg for your exam :))


: cinta antara benua :

9 comments:

aesthetic said...

cinta disebalik pagar..haha

aesthetic said...

cinta disebalik pagar..haha

syahmi said...

Uish. Hang jadi guard cinta terlarang? Hahahah.

Shahril said...

ngekk...!!!
backhand mau??
ha3...
aku suke cinta antara benua itu..
ha3..
charo ngah main yoyo tu..
kah3..

: nako : said...

syami: ahaha..aku mak guard cupid. lol


shahril: jarum dia buat yoyo.? heiyaa .. >.<"

Charo Summer said...

sharil: hoi2! hahaha

nakiah: tu la.. 1st time blajar pun suda power.. yeahh!

DoDu@HaHA said...

molek parop gamba tuh!!

: nako : said...

charo: yo, jangan takbur bha..hahaha


dodu: hok mano so boh.? banyok gamba nih ;p

DoDu@HaHA said...

hok paling ujung tuh!!! abe long debe koya deh~