Friday, July 16, 2010

2 hours disaster.

Lepas balun gulai kawah kat 2 kenduri petang tady aku tertido depan tv lepas syok-syok tengok CSI. Tambah lak hujan lebat, sejuk perot kenyang wahh tidur nyenyak la jawabnya. Lalu tak sedau sms masuk calls segala and around jam 7.50pm gitu tersedar sebab ada orang datang umah. Dengan muka sememeh baru bangun terus bukak pintu tengok Cikgu Mat Nor datang ngan anak dia. Dua-dua pakai baju melayu biru baru balik surau gamaknya.


"Nurul awak ajar Addmath F5 malam ni ada cikgu tak dapat datang. Dia kena gi Kuantan malam ni. Dia baru je call saya tadi"

"Addmath? F5?" Err malam ni?

"Haa malam ni jam 8 kat tuition saya. Sampai kol 10. Awak jangan lambat pulak ya."

"Ohh, haa. Haaa OK OK, kot"


Dan dengan selumbar dia beredar.

Pehh. I mean fuck. banyak banyak fuck. MANA LA SAYA PREPARE NAK AJAR ADDMATH weyyy! Dah la tak ingat satu habuk pun pasal addmath ni. Kalo bagi Chemistry Physics at least dah ajar budak last week. GILAAAA!

Tengok jam dah 7.55pm. Belum mandi lagy, Maghrib da nak abes. Fuck lagy. Memang banyak cursing dow tady. *haha terok betol. Time mandi memang kecuakan memuncak sebab memang sumpah aku tak tau nak ajar ape kat budak-budak tu. Cilakak. Sambil bersiap aku arah adek aku carik buku success Addmath lam wardrobe buku aku lepas SPM.

Dah lebih 8. Abah aku da panggil nak hantar gi bloody tuition centre tu. Eff. Before keluar bilik terus belek content Success Addmath Form 5. Ahh mana ni yang paling senang?? Buduh! Buduh!
Nampak Integration, eff lagy sebab aku kantoi part ni time f5 dulu. Skip. Nampak Quadratic Equation, flip through formula kejap then decided nak ajar yang tu.

Quadratic Equation selamat sket pasal aku ingat lagy macam mana nak cari answer guna calculator. Kalau ada budak tanya macam mana nak solve manually, aku soh dia kua kelas nanti. Ade ke tak reti nak manfaatkan teknologi. Heh

Strategi aku ialah try delaykan masa biau start lambat. haha. Seb baek ada budak datang jam 8.30pm, so 8.30 la aku start. Baguslah kaw budak datang lagy lambat next time bulih dak? :))
Start ngaja; dengan confident suroh dorang tulis formula kat whiteboard. Betul. Ahh demmit kenapa tak salah baru bole aku terang sikit so dapatlah aku kejar masa nak balik.? >.<" Lepas tu aku amek examples dari buku tanya which one is QE and which one is Quadratic Funtions. *Sumpah aku pun tak ingat macam mana nak differentiate kalo takda buku tu. T_T



Tengah sedap berleter pasal coefficient kendian aku tengok ada sorang budak ni muka bosan gila dok busy jabbed henfon and sms. Muka ala-ala nak cakap "Cikgu, wtf you're rattling about I've learn that craps like years agooo.?" Ceh. Sepak kang. Kasi can la aku tak prepare kot. Nak balas dendam aku kasi dia soalan. Kaw tim punya. Hah amek kaw budak tengok boley jawab ke dak. Dengan malas-malas dia bangun amek marker zip zapp jawab terus dapat answers. Chesee. Dah la betol plak tu. Double cheseeeee. Memang semua budak laki problematic genius math kan? *serious envy dow.


Rehat. LEGA GILAAAAAAA. Siap kasi extra rehat 5 min kat dorg. haha dah la start lambat rehat lama pulak, ngeng btol la cikgu camni. Sempat sms Talei cakap disaster 2 jam nih. Tapi tak sempat nak reply kaw balik. LOL. Buat soalan lagy *semua dari buku. kah.kah.kah. Sampai la abes jam 10. Seb baek dorg boley ikot though aku rasa macam aku regurgitate semua dari buku je. Sorry lah budak. Next time cikgu prepare, dengan syarat kaw jangan terkam datang rumah 10min sebelum tuition start.

Ada budak yang aku ajar tu bekas students kelas F5 yang aku ajar time SBE dulu. Ingat lagy dorg kat aku eh, terharu weh. tsk tskk. Balik, serah file kat kerani then Cikgu Mat Nor datang. Hah hahh, nak soh aku ajau Addmath lagy la tu :O
Dia cakap thanks aku datang ganti lalu dihulurnya bayaran untuk 2jam lam sampul. Tak kesah dah berapa dia bayar yang penting aku lega gilaaaaaa kelas dah habes. Ends of disaster. From hell I've fallen back to heaven. bwahahaa.



Next class, Tuesday and it's English!! hooyeah :DD


p/s:
tapi kalau 2 jam jadi cikgu ganti subject bukan major dapat RM60 agak berbaloi kan? hahaha XD

5 comments:

Shahril said...

err,,,..aku terlupe nk reply cakp macam ni..
"ala, ko ajar la bende lain dulu..BI ke ape..nnti next time..replace la waktu tu"

kah3...aku ketawa berdekah2 sampai x ingat..ha3..

: nako : said...

haha aku plak lurus bendul kan? LOL
tapi kerani tu dah prepare handouts soalan siap so layan je la. hahaha

ღblissful heartღ said...

hebat la chekgu nako ni...
serba boleh...
sekolah mane la bertuah nnt xpayah ad banyak chekgu, nako sorang dh cukup..hehehhe

wa caya sama lu, sis!
hehehe
:)

kiwi said...

haha...cikgu addmath babe...=))))

: nako : said...

una: stress juga laaaaa..wohoo.


kema: mantan cg zul. hahahah!