Thursday, July 15, 2010

album famili tika musim panas.




Dulu sebelum mereka tua macam apa yang korang nampak hari ni, mereka sebenarnya macam ni;

Meh test tengok hangpa kenai depa ka dak..haha


Ni abang aku, nama dia Awang Solma Thorton. Dulu dia suka simpan rambut paras bahu, pakai Elizabeth spray hair lepas mandi sampai rambut keras macam buah keranji. Seingat aku la kan, fesyen rambut abang aku ni feymes satu kampong, glamer la juga time tu. Bangga je kalu aku naek beskal gi kedai beli eskrem poli ngan dia.


Ni ex aku time darjah 2, Alberte Talei. Dia ni nerd sikit, 24 jam ngan buku je. Kalo dating suka bawa buku sajak Shakespeare, stress juga la perasaan aku time tu ada boifren macam dia ni. Sekarang dengar kata dia dah jadi cikgu. Baguslah, sesuai dengan spec tirus dia tu. Semoga berjaya kelak.


Haa ni cousin kesayangan aku, Nancy Eadburgh. Suka dia sebab dia ni gila-gila sikit, terer masak & banyak mulot. Kalau sleep over rumah dia time mid sem break memang terbaek la, tip top. Dari kecik sampai la ke besau kan, satu je aku takleh nak ubah pasal cousin aku ni, tabiat kalau bergambar; muncong.

p/s: sekali tengok muka dia cam sama ngan kawan kepada kawan aku, Anep.


Ni plak daddy aku, Erna Thorton. Respect dia sebab dia kerja kuat gila, antara businessman yang berjaya kat Maycomb. Murah dengan senyuman, tapi kalau melenting aku jamin kaw terkencing. Kenal Nelson Mandela? Haa, tu best friend dia la tu.

Ni mak aku, Summer Thorton. Garang, bengis, kejam. Tu jela aku mampu cakap. haha


Aloloo comel nya anak sapa la ni eh? haha. Haa ni la adek laki bongsu aku, manja nak mampos. Nak berak kena teman, nak makan kena suap. Takpe baru darjah 2, nanti besau okay la tu kot. Aku panggil dia Mat Ton je, nama penuh Hutton Thorton, nama paling uduh penah aku dengar. hahaha.

Aku ade sorang kakak je, ni la dia. Wreng Alif Thorton. Padan ngan nama la dia memang weng pun, suka cakap pusing-pusing keliling semak. Ntah aku tak brape paham akak aku ni, tapi dia baek ngan mak aku. Elok la, sorang singa sorang weirdo. hahah


Famili album takkan lengkap tanpa gambar tok kan? :DD


Nah, tadaa ni la tok fave aku; Wan Tyson. haha. Sempoi je dia ni, tak kalut kalo ada masalah. Dulu time kecik-kecik aku ngan abang aku suka maen sorok barang lam rambot dia. Kira sampai tiga then cari balik. Tapi pernah skali aku sorok henfon tak jumpa-jumpa. Lepas trajedi tu trus aku serik dah.


Tapi lam banyak-banyak gambau, ni je aku tak cam sape...




HAHAHAHA.



notakaki:
idea nak buat post ni tiba semalam bila aku komen sini :))

19 comments:

Shahril said...

gagagaaga...
aku suke rambut abe...
kua3...

: nako : said...

hahahaha aku pun! LOL

syzwani nancy said...

kepale bapak dye. muke ak cm bangla+nepal.. hhahaha

terbaek!

: nako : said...

ahahahah! orang tengok molot pun dah cam ko weh ;p

DoDu@HaHA said...

Memang terbaik ah sumber inspirasi anda!!!!!! great job!!!

Leonardo ma Vinong said...

mmg terbaeklah!
hebatnya sume gambo2.
seperti gambo vintage asli!
u r d best!!
:-)

: nako : said...

ma vin: hahahaha.

ღblissful heartღ said...

terbaek lah nako!!!
hahahaha
mmg mantap la...
start dr pic first, terbahak2 gelak..
hahahaha
adoila....hehehe

*pic last tu, sy tau sape..hehehehehe

hebat la anda!!
hehe

: nako : said...

una: bwahahaha! want urs.? saya sudah try byk photo anda and chibby tp x ngam :PP


dodu: thanks to reverie. dan gadis itu. hahaha!

ღblissful heartღ said...

hehehe
no need la sweetie..
both of us, Chibby n I, as the true PEKANians, we are so-not-suitable to be altered~
hehehe

: nako : said...

hooyeah pekanians can't be altered?
well that describes ain alot huh? hahahaha.

dia bukan asli pekan, urang key-ill :DDD

ღblissful heartღ said...

hehhehe
yeah, ain??he's excluded...i'm just referring to the nice & sweet PEKAN girls..hehee :P

you know what, I couldn't stop laughing to see his altered pic...DAMN funny!!hehehe

GREAT JOB!!hehehehe

*I love you more if and only you don't put me in those funny appearances~hehehe

: nako : said...

muka dia macam nak mintak penampau kan? hahaha

well i'd prefer u love me less then. haha!

erna bt. ramli said...

siall laaaa..aahhahaha ngek je.tp gg ttp besauu okk!:D

terbaek laa!taksangke jugak ma vin komen cmtuu.gilak ah!ahahaha

: nako : said...

erna: hahaha. smat dow kaw! :DD
ehh sebut ma vin pula, aku punya tuu! ;P

Charo Summer said...

cantik juga mama kau kan? kirim salam dulu ah? garang mau mati pun biarla.. orang tua bilang: syg anak kasi tangan2 kan.. hahaha!

erna bt. ramli said...

fuyoo.charo da pandai tangan2kan segala.:D

: nako : said...

charo: dan anak kera di hutan di susukan. haha


erna: apa bole buat dia kan jadi cikgu di rumahhhh~~

mcjust.lol said...

siyesly tergelak-gelak tengok gamba nih! ahhaha=D