Monday, February 15, 2010

tumblr ngok?

Apa tak kena malam ni.?
Semuanya memeningkan.

I'M SOO CONFUSED. with everything.
from a simple thing to a minute one.

*sigh

Niat di hati punya la murni, nak start off new blog di tumblr tapi macam2 masalah la datang. Last month try pun sama. Obvious sangat tak kasik buat blog baru kan.?? heh.


Sign in? Passed. Next, taruk profile pic & kena include 1st entry.

The oh-I'm-just-soo-confused entry was the first, saja nak tengok font & how it appears bile aku postkan. So published & result; totally wicked. Layout biru ketu macam bendera BN. ahh tuka tuka. gahaha. Ghairah nak cari hitam jugak so aku click customize link, tapi...

customize la sangat..


layout aku trus bertukar jadi koko.


automatik jadi coklat. asal aku click customize je trus koko. tak kasi can aku pilih colour pun. haishh. kenapa advance sangat benda alah ni.
hampir sejam dok pusing2 cari way out last-last aku give up.
total confusing.

so aku out trus gi facebook.


30mins later...


Terasa macam dah tahu macam mana nak ubah layout tumblr. So dengan yakin nya aku trus g kat tumblr, sign in.
ERROR.

Eh.

Sign in lagi.
ERROR.
Lucu.

Sign in lagi skali.
Sorry, your username doesn't exist.

and I was like heh.??
baru 1/2 jam tinggal trus kena diminish ke? gila advance...

So skarang aku btol2 tak paham kenapa.
Technical problem mungkin. tapi ni kali ketiga.
bukan pertama, bukan kedua.

Ada sapa2 yang tahu kenapa?
Anyone..?


.......................

6 comments:

rOse thiRa said...

usaha pasti jaya ! ahha :)

: nako : said...

haha. yezza, terbaek sis! :)

DoDu@HaHA said...

ooowh, nanti saya cuba create account tumblr... tak pernah guna pula...

: nako : said...

try ah. tp cam complicated gila je..huahua~

mcjust.lol said...

pon rase mcm nk join tumblr. tp dh mcm xsmangat nk nulisss

: nako : said...

join la dik, best :)