Thursday, March 17, 2011

kisah rice cooker.


Rice cooker rosak.
Sedih melampau sampai mood nak makan pon effect sebab tak paham apsal rosak dan kenapa sekarang time nak saving berjalan easter pulak mau rosak.
Tak paham.
Rice cooker ape pasal kaw rosak hah?


Pastu tadi buat pertama kali masak nasi cara manual tak reti sukat air campo api kuat lalu hangit lah nasi tu jadi kaler coklat. Failed nak buat bini. Ranap dinner saya.

Takpe.
Kalau kawen dengan mat salleh dorang tak makan nasi :)))))


Bila check balik rice cooker (sebab musykil kenapa boleh rosak) barulah perasan ade dent dekat periuk dan calar balar macam kene hempap or ade jatuh.
Musykil.
Saya suspect akak cleaner. Sebab semalam jam 2am ok lagi saya panaskan nasi.
Dan hari ni kitchen kene kemas saya start masak lepas dorang siap bersihkan kitchen.
Jadi saya membuat anggapan mungkin rice cooker saya rosak sebab jatuh.
Sapa buat tu tak berani nak kate la, mungkin jatuh sniri. ye dok?

Takpe lah takde rice cooker kurang masak boleh diet. haha


Kalau ade rezeki saya cari periuk nasi baru, InsyaAllah. Nak menagih masak nasik ngan kawan memang mintak kaki la sebab lame lagi dok sini hahaha.
Lagi satu sebab kenapa saya tanak masak nasi manual (selain tak terer) is that saya rasa masak nasi guna pot makan beras yang banyak. Kalau masak 1 pot, 1/3 saje dah jadi kerak nasi. Kalau guna rice cooker mane ade kerak-kerak heeee. In a way, itu menjimatkan :P
Payah nak sental basoh pun satu masalah.


Jadi, saya kena kawen dengan mat salleh. *tiber* rofl



The End.







4 comments:

intan said...

WAAA
sedih la

suruh one of the mat salleh belikan yg baru, hehe

: nako : said...

sedih oh sebab tu rice cooker abah belikan dr malaysia :( haha mat salleh nak pilih rice cooker pun tak reti haiyoo payah jugak ni rofl

mek said...

ala kesiannye.kitorg ade rice cooker xpakai satu.kecik je la.kalo nk pinjam boleh la kot sementara

: nako : said...

hee tape dah beli dah tadi siang kat wilko. tapi besa gila haha :DD
thanks tauu! xx