Thursday, March 4, 2010

tersepit I



Sape yang baca paper hari ni mesti familiar dengan gambar di atas..hahah. Mula2 aku tengok ingatkan budak tu kene public canning ke ape, rupanya kaki dia tersepit di celah2 jeriji longkang akibat asyik sangat membaca buku time pulang dari sekolah. See, membaca pun kadang2 boleh beri impak burok, apetah lagi stadi ;p *tiada kena mengena*
Kejadian macam ni pernah jadi kat maktab aku, tahun 2010. Time tu pagi semua orang bergerak nak gi kelas. Cina, India, Melayu semua jalan berlenggang2. Melayu biasa la lambat sket so tak ramai time tu. Aku ngan Una jalan melepasi blok F, dah nampak ade amoi cina duduk atas jalan raya kat selekoh nak gi rumah Pengetua.

"Nako, asal cine tu duduk tepi jalan? Penat berjalan ke?"
"Ahah, ntahnye. Fail jatuh kot. Dah tu tak reti nak bangun2 plak.."

Aku ngan Una ingat dia buang tebiat pagi2, rupanya kaki die termasuk lam jeriji longkang sampai ke paras atas betis. Disebabkan kaki dia agak montel so memang lebam teruk la betis dia tu, kulit melelas macam kena kikis..hohoh. Sakit je aku tengok. So aku ngan Una tolong la tarik. Memang la sakit tapi tahan la sikit, kalau tak macam mana nak klua kan dari benda alah tu kan. Usaha kami gagal sebab dia meraung2 sakit. haiya. Orang makin ramai datng tengok. Tak lama lepas tu ade kakak JPP datang, dia ni ganas sikit. Manyampah ngan cina tu asyik melolong gamaknya dia marah soh amoi tu diam sambil tarik kaki budak tu keluar. Berjaya! Kebetulan Pengarah lalu nak pegi kerja so dia brenti nak tengok sape yang buat mogok pagi2 lagi. Nasib baek Pengarah yang brenti, boleh naek kereta free gi klinik. Try kalu traktor biru tu yang sampai dulu, mau amoi tu naek traktor pagi2..haha.

So aku and Una blah la pastu, fers period Mr Earnest. Sampai kat klas dorang tanya apa jadi ramai2 berkumpul tepi jalan. Dah nampak cam sambutan 1Malaysia dah dorang cakap..

Budak tu asyik sangat bersembang sambil baca majalah, natijahnya kaki masuk longkang. Haa, len kali time berjalan mata tengok lah ke depan, ok? Ni baru baca buku dah tersepit lam longkang. Agak2 kalau baca playboy sambil jalan apa jadi.? hahaha


p/s: Anda mungkin menggemari ini: klik

11 comments:

mcjust.lol said...

ouhhh...bile blaku ni?? pedihhnyoo kaki~

: nako : said...

dale bln 2 gitu la sero. nati ore upload pic if jupo dehs ;p

Emmet Muhamad said...

ni buat aku syg ko ni, hehe :)

: nako : said...

ahaha :)

rOse thiRa said...

oucchh..saketnyee.. :(

DoDu@HaHA said...

waaaahhh, baiknya pengarah.. bukan senang nak naik kereta mewah beliau.. haaa..

: nako : said...

btol2..haha~~

Rinn Asri said...

"Usaha kami gagal sebab dia meraung2 sakit."

Sounds like a real serious matter. Haha


Nice! :)

: nako : said...

we were saving amoi's life, wasn't that serious.? hahaha ;p

WANKRAI said...

BUAT LA IKTIBAR YE ADIK2...

ღblissful heartღ said...

hehehe
adoi...
xmungkin kulupe...