Sunday, December 26, 2010

happy born day little trifle sponge! :)


July 2008

Minggu Orientasi:
Alya punya room mate budak BM. Jadi saya assume room mate saya amek course BM jugak. 2 hari saya sangka room mate saya budak PPSMI. Bila jumpa sesi LDK, saya terlopong. Betol lah orang cakap malu bertanya tersalah orang.

Kami satu kelas. TESL B.

Masa tu muka semua macam budak-budak maen lastik burung lagi. Pakai seluar atas pusat kain senteng singkat. Prabu cakap lompat kami lompat, disuruh meniarap kami meniarap. Budak hingusan kata orang. Muka seposen macam budak sekolah menengah tunggu result PMR.



Yang ni macam budak form 6 atas. LOL


Husna Mohammad bukan jenis koyak kertas pastu campak merata-rata. Bangun tidur cadar mesti kejang bantal kemas bersusun. Semester pertama malu jugak lah nak tunjuk tebiat semulajadi bangun lambat, meja bersepah, kerja tak buat sebab room mate saya ni rajin gilaa kott. Memang padan la dengan title bekas Ketua Pelajar SHAH. Perfectionist woot wooot! Sepatotnya kitorang elect dia jadi KU pertama Tesl kan kann and strett sambung sampai abes foundation. muehee :D

Macam enggang dengan pipit, dia suka kaler ungu saya suka kaler gothic. Kalau pergi Selma mesti dia suka order nasi goreng cendawan dengan jus oren. Bila bab assignments saya stay up tak tido malam dia chillex je tido lena sebab semua dah settle. haha. See the difference tahap teras mantel bumi? :) Selalunya dia la motivasi untuk saya buat kerja sebab semua benda dia siap awal.

Setahun bersama (eceh macam pakwe makwe tehee) kami share secret same-same. Bila makan sambil bersembang boleh terlajak berjam-jam. Dia suka kancil merah saya suka orang Kelantan. Banyak cerita kami kongsi especially pasal family, kawan & bfs. Tapi lagikan lidah boleh tergigit inikan taulan sebilik ada masa kami masuk rehab juga. Ada satu hari kami tak bercakap sebab takde sape nak mulakan perbualan so buat laah hal masing-masing sampai malam. Dua-dua ego tanak cakap padahal mata maen intai-intai kot cermin tengok masing-masing buat apa. Bila kantoi baru la gelak malu tak terkata macam budak-budak retard. Mutual silence, kami special sebab orang lain takdeee :DD


Saya selalu rasa down sebab bila dia sedih saya hanya mampu bagi pinjam bahu sama telinga je nak bermadah pujuk memujuk saya tak berapa nak master. Padahal bila saya sedih dia selalu kasi motivation kaw-kaw macam jampi buat saya happy balik. Ada sekali saya rasa terok gila sebab tak jadi roommate yang baik pastu tulis surat chenta senyap-senyap selit atas meja study then lari-lari keluar bilik sebab malu bila dia baca haha macam cilakak jee.

Sebab birthday dia 26th Dec so last year jatuh masa cuti sekolah. Wish pun through mobile je and hadiah kena mail. This year, still musim sekolah tapi extra special sebab tengah snow and bukan di Malaysia tapi UK yeayyyy! :)



To little Sapphire:

20 years ago God gave a gift to the world when you were born; a person who loves and cares, who sees the best in every person she knows, who sacrifies times on others rather than herself, who encourages people and lifts them up, who touches each lifes she enters and makes a different in the world. I may not be able to return the price of our friendship nor to offer you what your heart desires most, but deep within, may the love you have shown to others return to you multiplied and wish you all the great things in the whole universe. Thanks for walking in when others walked out.

Another year is added no you're not getting older, just getting better! :)


Bon anniversaire love! xxx



Always,
-nako-








7 comments:

ღblissful heartღ said...

first bukak, org dh gealk2, tgk gambar time kanak2 dulu...lg gelak bile tgk gambar izzul (menengah atas??)hehehehhe

then, gelak lg sambil geleng kepala, bile sampai part selalu cepat bt keje..sbb, xpun..kalau dh org procastinate...terok gile kot..hehe

n lagi laju geleng kepala bile sampai part jd KU..hehehe xnk2...nako je layak..hehehe penyabar! ;)

lg gelak bile sampai bab special kite..MUTUAL SILENCE..hehehe ni nako dh tulis kat blog..ramai la dh tau...hehehe habis rahsia kamar..hehehe

hehehe n sambil tu, rase nk ngs, n yes, kamu bt sy menangis...

thank u so much for this entry..really appreaciate it!

seriously, when I'm alone in the room, doing nothing, the memories and the times we shared together flash back in my mind..

thank u so much for ur understanding, n simon mane yg cakap nako bukan roomate yg baek?nk kene ni.. ;)

2 years ago, last year, last month, last week, yesterday, today and even tomorrow and tomorrow and tomorrow, you'll always be my best roomate ever ;)

thank u love!

: nako : said...

hahaha simply put izzul in it sebab nak cari gambo arshad tak jumpe ;P

2 years and counting, thanks for everything u've done love. it's been a great pleasure meetg someone like u, i'll cherish the every moment we had, always have and always will :))

mutual silence, dorg takkan paham tuu. hahahahahaha! kita jak tau how it works! hahaa!

i always wanted to make this day a special one namum macam fail ja :l


HAPPY BIRTHDAY UNAA! :))

mcjust.lol said...

paet yang intai intai cermin tu memang biasa la kalo rumet. hehehe

mcjust.lol said...

*part

btw,

HEPY BESDAY TOO!

Charo Summer said...

HAHAHAHAHAHA! *geleng2 kapla*
Happy birthday, Una. Tadi wish yoko jam 4 ptg UK 25th dec. sebab sana ngam2 jam 12 tgh mlm 26th dec. ingat juga la sama una. hee! bha, palan2 la kamurang okay? nanti balik ipoh jadi rumet balik la. aku dtg mau masak air lagi. HAHAHA.

: nako : said...

mcjust: hahaha kann. thanks on behalf of the birthday girl! XD


charo: HAHAHA itula ko tak tau. rindu kaw datang masak air and bikin nescafe pagi2 lagiii! :)

ellisa said...

omg. this is so sweet!

epy beday una! thank you sb slalu pinjamkan kicap. haha. ;p