Thursday, September 23, 2010

majlis kesyukuran, doa selamat & solat hajat


Alhamdulillah semuanya berjalan lancar, dari sesi masak pagi, kemas rumah tengah hari, petang hidang lauk, malam solat hajat dan doa selamat sampai la semua bersurai. Penat jangan cakap la saya angkat sofa naik tingkat atas (rumaa kecik jaa), basuh pinggan tapi semua lelah hilang bila dorang yang datang makan kenyang sengih-sengih semua.

This time majlis ni kami buat sniri, I mean masak semua sniri cause ramai yang mahu sponsor :) Ikot plan mau catering ja senang tak payah penat2 kacau kawah bole goyang kaki hee tapi jiran-jiran and relative semua turun padang tolong kami sekeluarga. Terima kasih sangattttt! ;DD

Petang saya dah habis petrol (energy) then escaped sama sista pegi cc online sana jap. Recharging. LOL. Teruk kan? Rumah sangat crowded with people coming in and out apatah lagi jika saya mau online. Bha saya mau print itu enrolment cert sama timetable lecture ja bukan saja-saja mau lari ;p (tapi lekat almost an hour juga la sana haha!)

5pm-6.30pm ialah waktu puncak kesesakan sebab semua balik kerja and terus datang rumah. Saya pula kena babysitted budak nama Haziq (adik bongsu Cenna) sebab Umi dia mau makan. Sambil dukung itu budak saya nampak sorang aunty ni, bawak roti di tangan dia, pakai baju batik. Macam cikgu. Lama tinguk oh rupanya itu Alya bwahaha! Cikgu Alya ;p

Thanks for coming ah sayang? Damn dia sudah pack while saya masih diawang-awangan. Nanti lepas ni okayy kan saya suda promise mau pack bila majlis selesai, no Mom? hee. Jam 7.30pm saya mandikan 2 anak toyol, Cenna and her big bro, Amer. Imagine bila deal with anak toyol, mana la mau terurus kan? *sigh. Dorang mandi saya yang basah =.="

Malam lepas Isyak abah jemput orang dari masjid datang solat hajat dirumah. Ramai juga la yang datang saya cuma usha-usha camtu ja dari upstairs. Bila semua selesai and orang masjid suda mau pulang, uncles, aunties and cuzzies take turn dating saya ;) Ini part paling best sebab dating dapat moneyy hihi. Mulanya teda la sedih mana cause my beloved cuzzies sangat pandai crack jokes. Namun bila uncles aunties peluk cium kasi wish semua, bha, moved jua la jiwa ni. haha. Terharu ouh mereka sangat supportive and Cenna pula asyik minta saya bawa dia :")) I wish I could my dear cuppy cake sweethart devil angel :S Then bila semua pulang and Mom datang pada saya cakap, "Tengok tuu, semua datang kasi support nak tengok Nurul blajar elok2.." bhaaa, sedih jua la. Naik upstairs sorok2 air mata hahaha. Terharu sangaattttt. They put high hopes on me and why should I let them down kan? :") Thanks mak, thanks abah, thanks uncles, thanks aunties, thanks cuzzies and thanks semua sahabat InsyaAllah, berkat doa dan harapan kalian saya akan berusaha untuk berjaya! :)


Thanks Al sebab datang! XD




6 comments:

mcjust.lol said...

all the best to you and all teslians cohort 2 too! ;)

ღblissful heartღ said...

huhuhu sgt memahami part tumpahnya air mata itu...

syahmi said...

All the best nako. :)

: nako : said...

mcjust: thanks dear, all the best jugak for u & cohort 3 tauu ;)


una: kann? kesebakan LOL


syahmi: hey tokk! hehe thanks ah? :)

cerah cerah said...

jaga diri molek2 duk sano~
:)

Fatin Aliyya said...

dear sori i cant attend ur majls ksyukurn but i always pray for u from far

all da best n i always pary fro u success there..

i noe u can survive
i noe u can do it

jus be strong for several years there. n remembr u r not alone, ok dear?

see u in future

isnya allah.take care beb.luv u lots!