Tuesday, November 16, 2010

Esok raya :l


Esok raya. Walau hanya raya haji tapi kalo kat Terengganu memang meriah macam raya puasa cuma lebihnya ada orang naek motor hon depan rumah kasi daging Qurban :) Awh rindunya nak tengok lembu kambing cuak-cuak before kena semelih. Rindu nak makan pulut berinti mak sedara aku buat. Rindu nak BBQ lahap daging panggang ngan relatives. Rindu nak makan sup gearbox dengan rojok kateh. Rindu nak balik rumaahh! :XX Tapi terpaling rindu bila dengar takbir raya laa. tskk. Selalunya kalo semayang raya kami ramai-ramai kumpul then jalan pergi masjid surau. Sini, semayang raya jam 8. Dah la besok class start 9am sampai petang. Tuesday memang hari paling hectic la. aiseh. Macam nak gi class pakai kain semayang jela biar Ollie terkejot haha.

Oh Paramore di Birm pon besok, tapi besok hari raya, class pulak sampai petang. So tak pergi la kot, sorry ah Hayley saya ibu tunggal anak 6 sorang spastik banyak gila commitment. Kalo bukan besok maybe may-be saya pergi.

Rindu rumah, besa la tu kan. (tak jugak) Takpe serunding pun ada lagi, nasi himpit pon ada lagi berbaki at least sambil-sambil webcam bola la sumbat makan. Oh ya, maybe mau try bikin almond london dengan Una and Tinie malam ni so 4.30pm japgi nak gi Tesco hihi :) Tapi memang cari nahas la pergi Tesco lepas maghrib (sini maghrib 4.30pm LOL) cause sejuk gila kotttt. =.=" Demi biskut raya, I'll do whatever it takes. and oh pagi tadi rerumput semua da frost, today suhu -2. It's snowing in Vernon, Glasgow, and even in China. Guess the flakes are coming to Coventry soon (end of nov). Can't wait! muehee.


pixels from Xuelin ;DD



This one are some random snapshots from MSA Deeparaya last Friday :)

Thanks Et for the pixies LOL



So it's Eid Adha here tomorrow :( Guess malam ni bertakbir la sensorang dalam bilik sambil tengok slide show raya huahuaaa.



2 comments:

Din Hilmi said...

i pom x balik raya gak taon ni.. huu! :((

: nako : said...

well at least it's within malaysia :l