Tuesday, January 4, 2011

jangan ingat ko selamat disini


Jadi sebelom bukak buku buat assignments jadi budak nerd pakai spek tebal mari la kita mencarut sedas dua kat blogsepott nih.

Sukanya hati bukan kepalang bile tau Simon dah balik yehoo wehoo macam nak pegi gelek-gelek je depan dia semalam bila sembang di kitchen. Dah 2 hari (or was it 3?) hidop aku diselubungi misteri & ketakotan masuk midnight je rase seriau seriau tingkap kene tutup rapat, pintu kunci ketat-ketat pastu pasang lagu kuat-kuat. Ha ko jangan ingat dok obersea takde hantu macam kat Malaysia mane-mane ade je bende tu cume nampak tak nampak jee. Kalo yang rase dok Uni of Worik in campus aku kasi option untuk stop bace, gi basoh jamban or kentalkan hati sikit buat-buat berani macam Badang scroll sambong bace bawah.


*Misteri Nusantara*

Aku tak tao la ape sejarah International House ni tapi bile dok sorang jam 2pagi masak supper sebab lapau kin seram sejuk juga la. Macam driving lalu tepi kubur jam doblas malam lampu jalan padam. Gitu la lebih kurang. Cuma paling-paling pon sini kalo takot ko takkan kua bilik lepas midnight. Tapi kalo burung hantu cam aku ni jam 1-4am tulah waktu puncak nak buat kerje so nak tanak memang kena stay up juga la.


Satu malam....


Mase tu exactly jam 3am. Aku tengah buat essay sociolinguistics konon-konon berkobar la nak siapkan malam tu jugak. Usually aku akan pasang hitz sebab aku paling anti suasana sunyi sepi. Kalau bangun jam 4pm memang dari 4pm sampai the next day la aku akan pasang hitz even club hitz jackman memang sumpah macam haram annoying sakit telinga. Kalo ko pasang hitz online 6 hours nonstop akan ada satu tahap connection dia stop tiba-tiba, sebab frequency jauh I suppose? Tak tao la orang lain macam tu ke tak but it happens to me like few times, kira immune sudah la kalo sedang buat kerja then dengan tidak semena-mena sunyi sepi. Satu kali ni jam 3am hitz stucked tapi sorta lama dari biasa. Aku try refresh banyak kali, still, sepi ni. Ha masa itula aku terdengar bunyi yang orang kate tidak enak untuk diceritakan.


Mau cerita ke dok?


Mau?


Tak mau?


Mau?


Cerita je lee kan dah alang-alang. Dipendekkan aku try la buat muke slumber santai acting macam aku la orang paling cool di dunie bunyi pelik pon takde haal tak takott. Mak aku pesan kalo dengar bunyi pelik-pelik jangan tegor, apekan lagi layan. So berbekalkan nasihat ibu tersayang aku kentalkan hati menaip sambil hati memaki caci hitz sebab stuck waktu gitu. Kalo rate jantong bole diukur sumpah aku rase mau nak meletop kedeboom jantong ni hah cuak tahap gaban weyhhh. Last-last aku kasi close hitz terus bukak media player, FULL VOLUME.

Kot la lagi rasa secure kan tapinya bunyi tu makin kuat woohh seriously aku rasa cam nak lari masuk bawah katil. Pikir 2X tak jadi pulak takott ade bende lain bawah tuu sedang tunggu :OOOO Time tu kekentalan jiwa dah -100 memang kalo orang cakap hi pon sure-sure aku pengsan terus lalu tanpa berlengah aku godek henpon daun nokia call abah kat mesia.


Nak tunggu reaching Malaysia tu punya la azab rase macam nak maki hamun HOI APSAL LEBARA LEMBAP BANGANG SANGATT AKU NAK MATI DAH NI AAAARGHH mau dekat seminit jugak pastu abah angkat woohhhh lega sesungguh!! =.="" Pelik pulak abah aku anak dia call tibe-tibe pastu tanya buat ape. haha. Dok kat tempat kerje la weh nakiahh wehh. Mase tu Tganu tak bukak skolah lagi so aku suruh adek aku on skype video call sampai ke pagi matahari terpacak atas kepale.

Tadi masuk dapor jumpa Simon tengah masak dinner so catchup stories pasal winter hols dia. Then bila dia mau beransur ke bilik dia tanya aku;


Nako why did you knock on my door last night I was sleeping after 2am.

Eh? *muka bingung* I didn't.

No I thought it was you cause I heard woman's voice on the hallway well its alright then if it wasn't you perhaps I was just dreaming or something..."


Diam dia lalu jalan terus masuk bilik.


WTFFFFFFFFFFFFFFFFFFF??!!
Aku harap dia mimpi je sumpah sumpah sumpah tuu bukan akuuuuuu.


Ever since malam tu kan lepas jam 2 am je mesti bunyi tu datang. Cuma kuat tak kuat ikot selere dia je. Masuk je jam 2am aku akan pastikan aku dah ready media player in case hitz cinabeng buat hal lagi. Sebelum ni tak pernah pulak nak seriau-seriau tapi lepas Ana Azman budak Sheffield datang sini pandangan aku terhadap bende-bende haloos ni serba sikit jadi membuak=buak pulak. Kawan dia pernah cakap hantu sini lagi scary than those in Malaysia sebab die bole nampak ade 6th sense so yeah kalo ade yang beranggapan bahawa tiada langsuir pontianak sini sila la fikir 2X ye kawan-kawan sekalian.


Well maybe takde kuntilanak sebab hantu sini di panggil banshee. Muahaaa :DD
Oh ya, dengar kata last-last year ada trajedi kematian di Claycroft ....











10 comments:

Azil said...

haha.tragedi bunoh di tocil itu...

YaNaJoOn^__^ said...

argghhhhhhhhhhh..
Ya Allah...........moga Allah lindungi kita..Insyaallah...tsssk2xx

: nako : said...

azil: hahaha sedia la kaw. suda la wanie tido mati malam-malam.

yana: pasang yassin jangan jadi macam
saya pasang hitz :l

syah_ira said...

ambroi nako...pmbnhn d tocil...wat seriau je la...

WANKRAI said...

nako,bkn ko ke yg ketuk pintu mamat tu?eleh, xngaku plak dia...hahaha

: nako : said...

abe: ahahaha mane boleh mengaku. malu la kalo kantoi :DD

DoDu@HaHA said...

ntah2 ngigau sambil jalan pastu gi ketok pintu mamat tuh.. haha

kiwi said...

hbs la ko dia cri ko mlm nti..haha

mcjust.lol said...

seram..................gilos......

: nako : said...

dodu: mujstahil walking in sleep bole lalu 2 pintu rintangan api. hebat tuu hahaha

kema: cis. aaaaaaaaaaaah

mcjust: ia ada dimana-mana. *mengilai*