Saturday, January 8, 2011

best tak best kalau flatmates korang pulang.


Memang bagos kalau uni ade orang, tak la sunyi macam jirat cina tapi bila dipikir-pikir balik ade jugak yang kurang umphh nya seperti...


TAK BEST SEBAB:

1) Bila mana waktu puncak around jam 6.30pm ke atas kitchen mesti ramai orang. Tak tambah dengan budak luar merangkap kawan kepada flatmates korang lagi. Baru balik uni lepas 2 bulan tak jumpa, paling paling pun kena buat little gathering kat kitchen catchup stories makan spagethi. Bila dah ramai kena la take turn memasak omaigot sorang sorang masak bukannya macam rebos air panas sekejap. Huaaa. Now aku dalam waiting list tunggu cooker since 8pm. Nasib baik ada roti boleh makan buat alas perot. dan GoGo.

2) Tak paham apsal baru balik uni dorang berebot nak buat laundry. Basoh baju kat rumah la wehh tu pon nak kene ajau ke? Haiyaa. Nak buat laundry pun kene take turn jugak. 1 pusingan mesin usually takes up prolly bout 45mins, drying 50 mins. Bayangkan kalau kau teralpa termiss 1 minit dan dan orang potong queue kaw. Hah. Nak menunggu lagi 2 jam.? Hawau.


3) Tengok mat salleh minah salleh tarik luggage masuk uni memang best, itu bermakna uni sudah kembali berisi, yang kaw tak keseorangan lagi. Tapi tapii perlu di ingatkan bahawa pulang nya penduduk Worik bermakna lectures dan skolah akan bermula tak lama lagi. Tak lama lagi. Tak lama lagi. Gah annoying kan? :l

4) Flatmate first balik kaw akan excited gila-gila nak mampos sebab boleh godek story cuti winter & new year. Dalam kes haku orang itu ialah Simon, Luke & Chu Young. Tapi bila semua yang lain dah balik mati nak tanya 'How was your holiday?" to each and everyone. Tak tanya kan nanti macam awkward pulak sebab memang flatmares aku memeng suka bercerita. If sorang ambil masa 10mins nak describe what he spent over the past 3 weeks, bayang kalau kaw ada 12 flatmates (well minus 3) dalam uni. Mampos. Nak selamat masak time kitchen sunyi dan simpan meals lam bilik sampai jam 2am baru basoh pinggan hauhau.

5) Reason paling simple is that makin ramai balik makin cepat tissue toilets habes. hmmph.




No comments: